Реклама / Ads
7| 5525 |13.05.2009 НОВИНИ

Листата на НДСВ е от хора с доказан принос в Европа

.
Антония Първанова
Напрежението в момента ме кара да мисля, че тези избори няма да бъдат чисти, прогнозира Антония Първанова. Тя обяви, че НДСВ винаги е играло почтено, никога не е нападало опонентите си и не е правило активни мероприятия за охулването им.
 


Отобрът на Бойко Борисов ме притеснява, защото прилича на сбирщина на хора, които са или отпаднали от други политически сили или пък не са имали достатъчно покритие на властовите си амбиции до този момент, каза по радио К2 и ТВ1 Антония Първанова, канидадат за евродепутат от НДСВ. Притеснява ме непрофесионализмът и отсъствието на кадри със сериозен потенциал, добави тя.

Тези избори са прекалено сериозни, за да се отнасяме към тях истерично и в последната минута, в 12 без 5, да опитваме да впечатлим електората с невероятни личности и да убедим хората, че те ще имат съществено влияние в европарламента. По–скоро ми изглежда така, сякаш сме тръгнали на пазар за личности, та да не би случайно някой да отпадне от класацията. Това показва и листата на БСП с двама вицепремиери начело, което издава сериозно притеснение, коментира Първанова, според която напоследък котерийните битки в БСП станали толкова явни, че не е нужно да искаш допълнителна информаци кой с кого играе. Достатъчно било да се види кой се изпраща посланик или пък какъв е съставът на една листа, за да стане ясно веднага кое лоби надделява.

Напрежението в момента ме кара да мисля, че тези избори няма да бъдат чисти, прогнозира Антония Първанова. Тя обяви, че НДСВ винаги е играло почтено, никога не е нападало опонентите си и не е правило активни мероприятия за охулването им.

Затова листата на НДСВ се отличавала с хора, които имат съществено значение и принос в ЕП. Начело е Меглена Кунева, която е първата фигура от съществуването на ЕС, обявена за комисар на годината и за европеец на годината. Тя направи така, че за правата на потребителите да се говори най–много, и то само за две години, а не за пълен мандат от 5 години, напомни Първанова. Това означавало, че работата на Кунева е била сериозна, което се признава от най–авторитетните издания, а председателят на ЕК Жозе Барозу застава зад нейната кандидатура.

Първата директива за правата на пациента, приета от ЕП по българско предложение, пък е на Антония Първанова, която е втора в евролистата на НДСВ. От особена важност са директивите за права на пациентите, за сигурност и безопасност на медицинските услуги и за свободно движение на медицински специалисти. Антикризисна стратегия в здравеопазването също принадлежи на д–р Първанова.

Трети в листата е Станимир Илчев, който също имал две уникални предложения – за обща имиграционна политика на ЕС, което е в полза на България и за контрол върху трафика на хора. Нащите деца се трафикират с цел проституция и донорство на органи, затова проблемът е важен, акцентира Първанова. Много важна е активността на Илчев и по политиката към Западните Балкани, защото той добре познава проблема и всички се консултират с него.

Следващата в листата е Биляна Раева, досегашен евродепутат, чието предложение за електронните фактури вече дава ефект и в България, продължи Антония Първанова.

Всичко изброено ще бъде акцент и в следващия парламент, обеща още тя. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4918 |12.05.2009 Обявиха евролистата на ГЕРБ, Румяна Желева е първа . 10| 8141 |12.05.2009 Емил Стоянов - в листата на ГЕРБ, Петър Стоянов няма да води евролистата на СДС . 13| 5253 |11.05.2009 РЗС отсвири Марешки от листата за евровота . 5| 7057 |07.05.2009 Ст. Данаилов или К. Нинова - начело на листата в Благоевград?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads