Реклама / Ads
12| 5566 |04.11.2020 НОВИНИ

Любо Кольовски: Ако хотелите са болници, значи и жп гарата на Вакарел може да е космодрум

.
Любо Кольовски
Като прочетох новината, че хотели ще се преобразуват в специализирани болници за лекуване на пациенти с коронавирус, по препоръка на неграмотния ни премиер - Шут и неизвестната за мен министър на туризма, много се смях, въпреки че обстановката изобщо не е смешна.
 

Аз имам повърхностни познания по медицина и здравеопазване, но съм чувал, че болниците са специализирани заведения, че има законови изисквания и други стандарти за тяхното обзавеждане и оборудване. Затова се поинтересувах от кариерната биография на министъра на здравеопазването. И ето какво прочетох:
"Завършил е Медицинския университет в София, придобивайки две магистърски степени - по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт. През 2015 г. придобива магистърска степен и по финанси от Университета за национално и световно стопанство в София.


От 2004 г. до 2006 г. е лекар-ординатор в Спешно отделение – Шокова зала към ЦСМП – София област на територията на УМБАЛ „Св. Анна". След 2006 г. е хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Александровска” – София. В периода 2008 г. – 2011 г. е заемал длъжността главен административен лекар на Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Александровска” – София, а от 2006 г. до 2011 г. е завеждащ Учебна дейност на Катедрата по хирургия в Медицински университет – София. През 2013 г. поема ръководния пост в УМБАЛ ”Александровска” в София."


И си зададох наивния,, но логичен въпрос как е възможно човек с такива квалификации, специализации, научни и др. звания да приеме на сериозно идеята за превръщането на хотели, пък били те и петзвездни, в специализирани болници, без да имат съответното обзавеждане и оборудване? Или това ще бъдат някакви луксозни морги? Да не говорим, че властите официално признаха, че медицински кадри няма - няма достатъчно лекари, няма достатъчно медицински сестри, фелдшери и санитари. Не стигат и линейките, шофьорите на линейки и парамедиците.


Очевидно е, че здравеопазването, подобно на цялата ни държава, се управлява от некадърни идиоти. Но защо и нас ни смятат за идиоти? Ако е възможно хотелите да бъдат болници, значи е възможно и железопътната гара на Вакарел да бъде космодрум...

 

Любо Кольовски, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4997 |04.11.2020 Проф. Любомир Топалов: Голямата битка ще е между адвокати на Тръмп и Байдън . 9| 7897 |15.10.2020 Любомир Аламанов: Искаме нормален председател на Народното събрание. Не приятелка за по кафе . 14| 5496 |02.10.2020 Ген. Мутафчийски гледа ”Любов под карантина” във Варна . 62| 5909 |21.09.2020 Навални: Юлия, любовта ти ме спаси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads