Реклама / Ads
0| 6579 |18.05.2020 НОВИНИ

Любомир Авджийски: Прокуратурата още не е разпитала Горанов

.
Любомир Авджийски
Много по-важен от джиросването на акциите на „Левски“ е въпросът защо досега прокуратурата, институциите не разпитват финансовия министър Владислав Горанов.
 

Това заяви пред БНР Любомир Авджийски, изпълнителен директор на Център за мониторинг на правосъдието.

 

„След като един обвиняем с 11 обвинения пуска не само твърдения, но и документи, както и смс-и, които уличават Горанов, най-малкото елементи, които напомнят за корупционни действия. И ние няма как да разберем дали това е корупция, ако прокуратурата не провери фактите. Изключително странно е, че прокуратурата досега не е разпитала Горанов. Ако и сега не го направи, според мен ще има интересно преднамерено затваряне на очи от страна на разследващите органи към това, което трябва да направят.“, каза още той.

 

Според учебниците по наказателно право обвиняемият е не само обвиняем, данните, които той предоставя, са доказателства в наказателния процес, допълни Любомир Авджийски. 

 

Относно джиросаните акции на „Левски“ юристът коментира, че това е „хитър ход от страна на Божков, с който насочва прожекторите към Борисов“ и в някакъв смисъл е „подигравка със самия Борисов, но също така е подигравка с „Левски“.

 

„Това е доста хитър ход от страна на Божков. На ръба са нещата. От чисто правна страна, ако, да речем, Сашо Диков беше успял да подхвърли по някакъв начин, да ги остави в Министерския съвет за Бойко Борисов, оттук нататък вече може да се твърди, че Борисов ги е приел. Тоест ако чисто фактически Борисов приеме акциите, тогава може наистина да се твърди, че собствеността е преминала върху него. Разбира се, той може това да го оспорва по съдебен ред и т.н., но щеше да влезе в още по-сериозен казус“, смята Авджийски.

 

„Безспорно акциите на „Левски“ продължават да са притежание на Георги Попов, на този, който е очевидно подставено лице на Васил Божков, а не са на Бойко Борисов. Няма как някой да бъде надарен без негово съгласие“, подчерта юристът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 32402 |15.05.2020 Иван Бакалов: Горанов изгоре. Прокуратурата, ако си затвори очите, може да има последствия и за Гешев . 16| 7611 |15.05.2020 Албена Белянова: Чакаме прокуратурата да публикува разпитите на двама председатели на ДКХ . 7| 6421 |15.05.2020 Васил Божков ще публикува доказателства по сигнал до прокуратурата и европейските институции . 18| 5782 |13.05.2020 Очаквано след медийната атака прокуратурата погна лидера на ”Възраждане”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads