Реклама / Ads
0| 3345 |07.04.2022 НОВИНИ

Лорер: Митрофанова трябва да работи доста усърдно, за да остане у нас

.
Даниел Лорер Източник: стопкадър, bTV
Руският посланик Елеонора Митрофанова направи изказвания, които са недопустими в дипломатическия свят. Тя ще трябва да работи доста усърдно, за да остане у нас, защото в момента прави всички усилия, за да си отиде. Tова мнение изрази министърът на иновациите и растежа пред bTV. Даниел Лорер разкри и че съвсем скоро ”Продължаваме Промяната” официално става партия.
 

Относно посещението на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен у нас и коментарите ѝ относно Плана за възстановяване и устойчивост министърът заяви: "Между петте минути, в които председателят на ЕК говори, за моя радост тя спомена десет пъти думата "иновации". От тези 13,5 млрд. над 1,4 ще бъдат за иновации и конкурентоспособност за възстановяване на нашата икономика. Това правителство успя за 100 дни да създаде План, за който лично председателят на ЕК ни каза, че това е добре свършена работа". Лорер е на мнение, че от опозицията ги е яд относно успеха на настоящото редовно управление.

 

"Планът инвестира в България. Защото ние вярваме в България. Това е план за дигитална, зелена и справедлива България", уточни Лорер.

 

От следващата седмица у нас ще заработи Институт за изкуствен интелект, създаден заедно с технологичния университет в Цюрих и Софийския университет, заяви министърът.

 

„В България ще произвеждаме научни кадри на топ научно ниво в сферата на изкуствения интелект“, разказа министърът и уточни, че идеята е най-големите компании за изкуствен интелект в света да имат стимул да създадат лаборатории в България. Институтът ще се помещава в София Тех Парк и ще стартира този вторник. Той ще бъде притегателен център за магистри и докторанти от цял свят.

 

На въпрос на БТВ дали ПП е готова да оттегли кандидата си за гуверньор на БНБ, министър Лорер отговори, че допуска възможен вариант кандидатите за БНБ да се променят.

 

„Промяната в политиката и политическия дебат у нас се случва пред камерите, а в коалицията има различия, както във всяко семейство, но сме заедно. Караме се, имаме различни мнения, имаме  различни кандидати за една и съща позиция, но продължаваме заедно напред“, каза той.

 

Колкото до въпросите за присъединявана на Северна Македония в ЕС, министър Лорер заяви, че ПП подкрепя този процес, но той вероятно ще продължи поне в продължение на 10 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3492 |07.04.2022 Зеленски пред гръцките депутати: Русия трябва да бъде изправена пред правосъдието . 0| 23578 |07.04.2022 Стефан Янев: Дава ли си сметка Асен Василев за последиците от изгонването на Митрофанова . 0| 2911 |07.04.2022 Андрей Гюров: Харесвам спортът, не виждам защо трябва да оттеглям кандидатурата си . 0| 3137 |07.04.2022 Йордан Терзийски, ПП: Митрофанова засега остава у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads