Реклама / Ads
33| 9830 |02.11.2010 НОВИНИ

Д. Луджев: Подземните приятели на Борисов са си живи и здрави

.
Димитър Луджев
Първанов бил алтернатива, но нямал капацитет.
 

Над 80% и повече от богаташите, появили се в България, са хора, които са били или пряко обслужвани от Държавна сигурност
или са били свързани с нея и с нейните водещи формации, обяви по БНТ ексвицепремиерът и министър на отбраната в първото правителство на СДС Димитър Луджев. Създаването на тези структури продължило и при Андрей Луканов и други големи играчи, а парите, изнесени във фондове, по-късно се легализирали и разпределили сред богати момчета, добави той. Задкулисните центрове в България били много мощни, до идването на царя това били основните центрове, а след това осветлените богаташи поели нещата в ръцете си.

Сега не било точно, както преди, защото към днешната дата в управлението на ГЕРБ се виждало пряко влияние на политическата власт от богатите корпоративни структури, а на тях не им били необходими посредници. Доколкото е известно, Алексей Петров е привлечен на работа в специалните служби точно по времето на Иван Костов и в момента не е ясно кой какво манипулира, добави Луджев и каза, че в случая с т.нар. "Октопод" се извършва огромна манипулация от страна на властта, защото се лъже – нямало никаква война, след като съдът и прокуратурата казали, че няма основание те да бъдат определени като престъпна група. Лъжат обществото, лъжат западните партньори, лъжат ЕС, манипулират хората, че уж водят някаква борба с някаква престъпност, прибави той. Обвиненията, останали срещу Октопода, били нелепи и вътрешният министър Цветан Цветанов само говорел празни приказки, а Борисов потънал като пъстърва надълбоко и забравил какво е казвал преди години. Премиерът никой не е смачкал, както твърди, всичките му приятели от подземието са си живи и здрави, прибави Луджев.

Първанов в момента се оказва единствената политическа фигура, която е алтернатива или по-сериозна опозиция на режима, но не храня големи надежди, защото той няма капацитет. Проектът той ще използва за формирането на десноцентристка коалиция, в която ще участват БСП, "Ново време" и ще стане един пореден български експеримент, прогнозира Димитър Луджев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 13184 |01.11.2010 Заради "АБВ" Кунева вади кирливи ризи на Борисов . 45| 6250 |30.10.2010 Борисов: Не АБВ, а ЮЯ е новият президентски проект . 4| 6195 |29.10.2010 Нови правила за обществените поръчки иска Борисов . 11| 5362 |27.10.2010 Борисов "клекна" - склони за частична национализация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads