Реклама / Ads
21| 6774 |04.06.2015 НОВИНИ

Лукарски призна: Корупцията гони инвеститорите

.
Божидар Лукарски
317 милиона са инвестициите, 204 милиона са парите, преведени от българите в чужбина за първия период на тази година, значи инвестициите са скочили, заяви по НТВ министърът на икономиката Божидар Лукарски по темата за парите, пратени от българи извън границата и привлечените от държавата инвестиции.
 
Лукарски каза, че имало доста инвестиции по време на управлението на сегашното правителство. Проблемите остават обаче; но това, което насърчава инвестициите е стабилността на управлението. Оплакват се от корупция и неизвършена реформа в съдебната система. Миналата седмица Лукарски и Кунева имали неформална среща с германския посланик и инвеститори и те имали притеснения по повод търкания и съдебно дело за концесията на Каолин, както и че можело да се въздейства върху съда.

Приветствам вицепремиера Кунева, която е основният двигател за борбата с корупцията и за органите, които предвижда, съобщи Лукарски. Моника Маковей все пак е един обикновен евродепутат, не е най-големият борец с корупцията, има много добри идеи, други по-крайни, но ние си имаме наши начини за борба с корупцията, каза той. Самият Лукарски не бил канен на срещата с нея. Но подчерта: Не съм казал, че жената е лоша. Но по времето на Чаушеско доста хора са пострадали от нея, заяви той.

Лукарски каза още, че може да се мисли за намаляване на ДДС след изчисления.

Основната борба със сивата икономика минава през данъчното облагане. Моята борба е при малкия и средния бизнес, каза Лукарски. С програмата, насочена изцяло към тях, съм сигурен, че ще им помогна.

Икономическото ведомство не можело да направи нищо по казуса с циганите-милионери от Игнатиево, които се водели безработни. Това е абсолютно криминален казус, произходът на парите трябва да се установи от МВР, те ще си свършат работата, каза Лукарски. После съобщи, че сивата икономика не била само български проблем, ние сме били в средата на таблицата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5805 |31.05.2015 Кунева мрън, мрън, ще почва борба с корупцията... . 9| 4623 |27.05.2015 Борисов оптимист за митниците и борбата с корупцията . 11| 4443 |25.05.2015 Лукарски: България държи на икономическите връзки с Русия . 6| 6078 |23.05.2015 Н. Хаджигенов : Дронът е писък на безсилието на обществото срещу корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads