Реклама / Ads
7| 4358 |07.01.2016 НОВИНИ

Лукарски върза ръста за геополитиката

.
Божидар Лукарски
Постигането на ръст от 4,5% зависи от геополитическите фактори. Това каза пред журналисти министърът на икономиката Божидар Лукарски, запитан какви приоритети ще следва икономическото ведомство през настоящата година, предаде Фокус.
 
„Още в самото начало на годината виждате и аз съм много доволен, че се случва, ефектът от внедряването на иновациите и усвояването на безвъзмездните европомощи от малките и средни предприятия. И през тази година основният приоритет е свързан не само с двете оперативни програми – „Иновации и конкурентоспособност“ и „Инициатива за малки и средни предприятия“, но по принцип цялата дейност на Министерство на икономиката ще бъде свързана с внедряването на иновативни производства, засилването им особено в областта на малките и средни предприятия, за производството на крайни продукти с по-висока добавена стойност. Така те ще бъдат и по-конкурентни на външния пазар, защото основното нещо, което помогна за повишаване на икономическия растеж миналата година, а надявам се и тази е засилването на нашия износ и особено на малките предприятия", коментира министърът.

По отношение на това дали поставената от премиера задача за 4,5 % ръст в икономиката е постижима, той заяви, че винаги трябва да се поставят по-високи цели. „До колко е постижим, това са критерии, които са свързани с геополитическите фактори и нещата, които се случват на Балканския полуостров в момента и в политическия контекст глобално. Прогнозите на министерството на финансите са доста по-ниски, но знаете, че такива бяха те и миналата година, когато постигнахме ръст – три пъти по-висок от предвидения“, припомни министър Лукарски. "Сега дали ще постигнем този, който премиерът каза, аз не мога да твърдя, но моите цели винаги са колкото повече, толкова повече", допълни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4596 |09.12.2015 Борисов-2 развърза кесия за образование-даде нови 10,7 млн. лв. . 0| 4168 |01.12.2015 Атентатът срещу Алексей Петров свързан с работата му в ДАНС? . 3| 5353 |19.11.2015 БГ активисти на ИД са свързани с терористи в Австрия и Кьолн . 2| 4265 |13.11.2015 Алексей Петров дава $100 000 за информация, свързана със стрелбата срещу него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads