Реклама / Ads
65| 6766 |24.05.2013 НОВИНИ

Мая Манолова: ГЕРБ започнаха с магариите от първия ден

.
Източник: Булфото
Лицемерието и наглостта на бившите управляващи нямат край. Оставям без коментар офертата на ГЕРБ, че щели да дадат един глас на БСП, ако социалистите са поискали. Едно такова предложение на Бойко Борисов звучи страшно безсмислено. ГЕРБ в момента се опитват всячески да касират вота на 3 млн. гласуващи.
 

Това заяви в ефира на сутрешния блок на Нова телевизия Мая Манолова, зам. - председател на 42-рото Народно събрание.

"Политиците трябва да поемат вече отговорност, че ще се спре опростачването на българския народ", каза социалистката.

Бившият премиер пое ангажимент да подкрепя непопулярни мерки, предложени от кабинета "Орешарски", а час и половина по-късно ГЕРБ показаха,че изобщо нямат намерение да изпълнят думите на Борисов като подадоха жалба с искане за касиране на изборите, добави Манолова. Депутатите на Борисов започнаха с магариите още от първия ден, коментира още тя.

Според нея ГЕРБ-ерите са последните хора в НС, които трябва да коментират регистрирането в парламента. Те бяха тези, които през цялото време не се регистрираха и ние най-накрая се бяхме примирили с това. ГЕРБ разцепиха няколко парламентарни групи и по същия начин управляваха в малцинство. Те си пазаруваха депутати с партийната субсидия, заяви Манолова.

На въпрос тайно или явно трябва да се гласува правителството, Мая Манолова отговори, че след като всичко се прави публично, би трябвало да е ясно кой ще подкрепи новият кабинет и кой не.

БСП ще подкрепя твърдо програмното правителство. Според Мая Манолова коалиционно правителство е станало мръсна дума и няма коалиция от партии, която да е в състояние да извади България от калта. Програмно правителство е такова, което има ясна програма и търси подкрепа от другите политически партии, както и от извънпарламентарно представените групи, даде дефиницията тя.

Манолова припомни, че БСП предлага създаването на програмно правителство, но не бяга от отговорност. По думите й, Орешарски не бяга от първоначално заявените намерения, че ще се направи програмно правителство, съставено от експерти. Социалистката поясни също така, че правителството на Пламен Орешарски ще се отчита ежеседмично пред парламента.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 5630 |23.05.2013 Президентът Росен Плевнелиев връчи на председателя на ПП ГЕРБ Бойко Борисов мандат за съставяне на правителство. . 44| 7070 |23.05.2013 Волен Сидеров: Колко пари плати ГЕРБ на Валери Симеонов . 1| 4556 |23.05.2013 БСП ще подкрепи ГЕРБ за облекчаването на зелената добавка . 35| 5881 |22.05.2013 ГЕРБ внесоха 3 искания за касиране на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads