Реклама / Ads
13| 6348 |22.02.2015 НОВИНИ

Майката на убития командос: Гавра е, че Лазаров се пише приятел на Емо

.
Ваня Рибчева
Застраховката живот на един командос е 10 000 лева, а на чиновничка в отряда - 140 000 лева. Това твърди майката Ваня Рибчева на загиналия в Лясковец командос Емил Шарков. Тя каза още, че стрелецът сам се е предал. Според нея Лудия Петко не е чакал в засада, защото е бил бос и без бронирания си костюм.
 
Пред  Нова телевизия Ваня Рибчева разказа, че е разбрала за смъртта на сина си от дъщеря си. „С никого не съм говорил, не са ме търсили. Единственият ми контакт с хора, които са вътре в нещата, беше с две момчета от отряда. Те по собствена инициатива ми казаха подробности", заяви майката.

Не са спазени никакви изисквания. Отиват без достатъчно информация.  Въобще не са обърнали внимание на това, че вратата била барикадирана. Че има изправени радиатори отвътре, че не се вижда отвън от спуснати завеси. Не е обърнато внимание, разказа майката. Гайков е казал да се действа бързо, че имал обяд с чужда делегация, разкри тя.

Забранено им било да използват взрив за отваряне на вратата и димни шоковми гранати заради майката. Проникването през терасата също не се е получило. Ако ги чакал на прицел е можел да ги стреля един по един. Случайност е, че не са загинали повече хора, разказа още тя за операцията.

Първият ранен е от групата на Емо, като се връща. Но вместо да се даде заповед за оттегляне има нареждане да се влиза и през другата тераса. Там раняват втория човек. Пак не се заповядва изтегляне, а да се пазят.Тогава стрелецът казва, че иска да се предаде. Емо му казва да хвърли оръжието и докато се води разговор Петко го застрелва,предава тя разказа на други командоси. След раняване на още един командос се изтеглят. Тогава идва и главният секретар.

По думите й не са се казали подробности около акцията в Лясковец, като това, че стрелецът сам се е предал, тъй като е бил ранен: "Дотогава са го държали в обсада. След един убит и трима ранени чак тогава са решили да променят тактиката". За един от ранените при акцията командоси Рибчева разказа, че изобщо не е добре. „Видях го, изглеждаше много зле. Не знам какво лечение ще му е необходимо. По едно време събираха пари за Израел", каза жената. По думите ѝ на ранените командоси са изплатили по 100 - 200 лева.

Тя отхвърли версията, че Емо е бил застрелян от своите. Всичко след акцията се подрежда отзад-напред, посочи Рибчева и заяви, че главният секретар Лазаров не си е на мястото.

Дали ценен, дали удобен кадър е Лазаров? Хората казват, че ако има чест и достойнство, ще си подаде оставката. Той е поставен там. Този, който го е поставил, не му е казал да се оттегли. За чест и достойнство да не говорим. Че лицето Лазаров лъже и манипулира е проблем на родителите и хората, с които живее. Но когато лъже генерал Лазаров е проблем на обществото. Гавра беше демострираната  близост  от Лазаров с Емо. Според снаха ми са се виждали само на празници. От Емо не съм чувала, че са приятели. След погребението "големият приятел " на Емо не е идвал на нито един от помените.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5613 |03.02.2015 Убитият сараф разследван за филми с детско порно . 1| 4733 |20.01.2015 Майката на подсъдимата Атанаска: Мъж уби Алекс . 9| 6910 |19.01.2015 Майката на убитата на пътя Цвети пред Фрог: Някой пази Хуриет Сюлейманов, но кой? . 2| 4248 |03.01.2015 Зам.-спортният министър предрича: Майката на изоставеното бебе ще се върне

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads