Реклама / Ads

1| 2449 |27.04.2021 НОВИНИ

”Майките” молят д-р Симидчиев спешно да се промени Закона за личната помощ

.
Майките от ”Системата ни убива” Източник: архив
Майките от ”Системата ни убива” молят в Отворено писмо шефа на здравната комисия д-р Александър Симидчиев законът за Личната помощ да бъде разгледан и променен възможно най-бързо от НС. Ето какво споделят майките на деца с проблеми:

ОТВОРЕНО ПИСМО
До д- р Симидчиев!
Копие до всички медии!
Уважаеми д-р Симидчиев, ние,майките на деца с увреждания от НГИ’’Системата ни убива’’,се обръщаме лично към Вас.
В качеството си на председател на комисията,в която е разпределен за разглеждане и гласуване ‘’Проекто закон за изменение и допълнение на Закона за личната помощ’’, Ви приканваме в спешен порядък да бъде включен в дневния ред на подопечната Ви комисия.
‘’Законът за личната помощ’’е онзи закон,заради който ние протестираме от 2014 година и бяхме на палатков лагер зад НС в продължение на осем месеца.
Онзи закон,който беше приет през 2018 година с редица ограничения,наложени от Горанов.
Онзи закон, заради който излязахме на безсрочен палатков лагер пред Миниснерски съвет и пойскахме оставката на кабинета Борисов 3 още на 1 март 2020 година.
Онзи закон,който вместо да влезе в пълната си сила от януари 2021г.,беше осакатен до неузнаваемост от Сачева.
Онзи закон,който осигурява асистентска грижа на хората в безпомощно състояние.
Онзи закон,без който те просто вегетират и умират в леглата си.ТОВА Е ЗАКОН ЗА ЖИВОТ!
Онзи закон, заради,който ние сме на площада и няма да се приберем ,докато не се поправят осакатените текстове .
‘’ Законът за личната помощ’’ е СПЕШНО да бъде разгледан и гласуван в Комисията по здравеопазване в НС преди актуализацията на Бюджета на РБ.
‘’Законът за личната помощ’’е СПЕШНО да бъде разгледан и гласуван в Комисията по здравеопазване в НС,защото той е единствената надежда за ЖИВОТ на хиляди хора в най-тежко положение!
Благодарение на Сачева и Борисов много от тях просто умряха в леглата си ,без да има кой да им подаде глътка вода и залък хляб.Но ако не реагирате, за следващите ще носите отговорност Вие и всеки от членовете на Комисията по здравеопазване.
Докажете,че сте ПРОМЯНАТА,а не ПОДМЯНАТА!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 2461 |27.04.2021 Д-р Симидчиев: В парламента ще сформираме план с ясни цели за борбата срещу COVID . 2| 2460 |26.04.2021 Д-р Симидчиев, ДБ: Мнозинството в НС е флуидно и по едни въпроси то е едно, а при други - друго . 13| 4460 |25.04.2021 Симидчиев: Обадих се на Ангелов официално, не съм искал да говорим на четири очи . 5| 3061 |17.04.2021 Д-р Александър Симидчиев: Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ. Няма да бъда кандидат за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ