Реклама / Ads
46| 4848 |27.01.2009 НОВИНИ

Мъж отвлича автобус с пистолет, после се предава доброволно

.
Мирослав Блажев държа 37 души заложници в автобуса на бензиностанция в ловешкото с. Сопот. Автобусът на фирма "Биомед" се е движил по линия София - Варна. След два часа се предал доброволно.
 

Похитителят, Мирослав Блажев е на 33 години от Севлиево. Той е заплашил водача на автобуса час след потеглянето му от София. Използвал е намиращ се сред пътниците журналист, чрез който да отправи исканията си до полицията. Има пистолет със заглушител. Спецове от полицията са категорични, че подобен екшън се разиграва за първи път у нас. Блажев иска на място да му бъде доведен мъж от село Хераково, който причинил катастрофа и в нея пострадала приятелката на Блажев. Тя била бременна и загубила детето си в катастрофата. Блажев се е обадил в "По света и у нас" на БНТ и е съобщил, че освен пистолет в багажното отделение на автобуса има поставена бомба. Веднага от БНТ са се свързали с МВР. Мястото, където е спрял автобуса вече било обградено от полиция. 20-годишната Мария Димитрова, пътничка в автобуса, съобщи в пряко включване в следобедната емисия на БНТ в 16.00 часа, че похитителят обещал да слезе от автобуса. "Малко съм уплашена, знам, че има бомба в автобуса. Мъжът каза, че никой няма да пострада, иска само публичност"- допълни Димитрова. Малко след това комисар Милко Димитров шеф на ОДП - Ловеч съобщи, че всичко е приключило благополучно, Блажев се е предал и няма пострадали граждани. Нещо повече, мъжът се извинил на пътниците за тревогите, които създал. 

Оказало се, че Блажев е имал проблеми с психическото си здраве преди десетина години. Първоначално той твърдял, че неговата приятелка е пострадала силно при пътен инцидент преди година, когато била бременна. Стана ясно обаче, че жената е родила нормално неотдавна. Самата тя е силно учудена от действията на своя приятел.

Младият мъж активно участвал в интернет форуми, където зашитавал крайно десни убееждения. Използвал името Атила. Няколко пъти е коментирал под това име публикации и в нашия сайт. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4677 |14.01.2009 Минималната заплата се е увеличила 2 пъти за последните 5 години . 0| 6112 |31.12.2008 Нощни влакове и безплатни автобуси за Нова година . 15| 7192 |17.12.2008 Завърна се последният български контингент от Ирак . 3| 4909 |23.11.2008 Само за последните пет дни над 80 000 души в света изгубиха работата си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads