Реклама / Ads
0| 2607 |14.11.2022 НОВИНИ

Мъж преби до смърт жена в Шуменско

.
70-годишна жена е убита в село Черноглавци, Шуменско. Задържан за престъплението е по-младият мъж, с когото живяла.Подробности бяха представени на съвместен брифинг на полицията и Окръжна прокуратура.
 

Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност 56-годишен мъж от село Черноглавци за убийство на възрастна жена, извършено с особена жестокост Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Шумен се води разследване във връзка с особено тежко посегателство над 70-годишна жена от село Черноглавци, област Шумен. Тя станала жертва на убийство, извършено вероятно на 8 ноември 2022 година, в дома й.

 

За деянието станало ясно на 12 ноември 2022 година, когато жената била потърсена от свои близки.

 

Благодарение на бързите и професионални действия на органите на МВР, авторът на деянието е установен и задържан. А.А. (56 г.), който съжителствал с жертвата, е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6 от НК, а именно убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен за жертвата начин. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или такъв без замяна.

 

По отношение на обвиняемия, прокурор от Окръжна прокуратура - Шумен постановил задържане за срок до 72 часа с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще настоява за определяне на най-тежката такава – „задържане под стража“.

 

Към настоящия момент са извършени неотложни следствени действия, като са разпитани и множество свидетели.

 

Събрани са съответните веществени доказателства.

 

Назначени са съдебно-медицинска и съдебно-биологична експертизи. Причината за смъртта на жената са множество нанесени й телесни увреждания. Информацията, свързана с извършеното тежко криминално престъпление, беше оповестена на брифинг от административния ръководител на Окръжната прокуратура в Шумен – окръжен прокурор Орлин Куздов.

 

В брифинга участие взе и директорът на ОД на МВР в града – старши комисар Георги Гендов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2670 |14.11.2022 Тежка катастрофа в Сунгурларе, има загинала жена . 4| 3281 |13.11.2022 Жена стои зад терористичния акт в Истанбул, шестима са убити и 81 ранени . 1| 4176 |13.11.2022 Ердоган: Извършителите на коварното нападение ще бъдат разкрити, жена е имала роля . 1| 3311 |12.11.2022 Две сгради се срутиха в центъра на Лил. Ранена е жена, лекар е в неизвестност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads