Реклама / Ads
3| 4986 |26.12.2021 НОВИНИ

Журналист: В РСМ омразата срещу българи и албанци се награждава, критиката срещу Сърбия е самоубийство

.
Ким Мехмети Източник: Youtube
На моите приятели и журналисти, които ме питат за съдебното производство срещу мен, нямам какво друго да кажа, освен че живея в страна, която беше и си остава политически клон на Белград, в държава, в която ви е позволено да скандираш ”Смърт на албанците” и ”Българи татари”, но където не можеш да критикуваш нито един сръбски проект, като този за ”Отворени Балкани”, подкрепян от три държави, чийто разпознаваем белег е корупцията, незаконността, разрушената икономика, както и рухналата образователна и здравна система.
 

Това казва пред БГНЕС македонският журналист и писател от албански произход Ким Мехмети. Коментарът му е по повод на заведеното срещу него дело от лидера на екстремистката партия „Левица“ / тази формация има отрицателно отношение към Договора за приятелство с България и Преспанското споразумение/ Димитър Апасиев, който го обвинява в обида на „македонския народ“.

 

Според Апасиев със своите писания „Ким Мехмети се подигравал с македонския народ и по този начин е извършил престъпления по чл.179 от Наказателния кодекс“. На 13-ти януари 2022 година Мехмети трябва да се яви в прокуратурата в Скопие за разпит, в качеството му на „заподозрян за извършването на престъпление“, се казва в призовката изпратена до известния македонски публицист и писател.

 

„И в такава държава полицията и политическите среди са изработили стратегия да затворят устата на политическите дисиденти. Ще намерят идиот, който ще заведе дело срещу вас, след това ще намерят немакедонски (което означава „обективен“) прокурор, който ще ви води от един съд в друг, докато не се изтощите финансово, което ще ви принуди да намерите приятел на идиота, дето ви съди, за да го помолите да убеди приятеля си да оттегли делото, но така попадаш във водовъртежа, който те дави и не ти дава да видиш, че този, който те спасява, е същият като този, който те съди“, обяснява Мехмети.

 

„Да, знам, че не е лесно да оцелееш и да действаш в страна като Македония, за чийто граждани Белград знае какъв е и цвета на слиповете, които носят, да не говорим за тези, които критикуват сръбските проекти и се противопоставят на политическите братя на сръбския президент“, добавя той.

 

„Така че знам стратегията как да оцелееш в такива държави, където ръката, която те гали, не е по-различна от тази, която те убива и където преобладаващото убеждение е, че македонецът, но не и албанецът може да мисли с главата си и където каквото е позволено на властника, не е позволено на васала, а повечето албански държавници са васали на белградските васали“, казва още журналистът от РСМ.

 

„Затова ще разкрия тайна на всички дебили и идиоти, без значение дали са отляво или отдясно: никоя албанска майка няма да роди по-голям страхливец от мен и затова ме обзема страхът, че моите внуци и правнуци ще имат нещастието да живеят в такава Македония, в която живея и аз. В държава, където омразата към албанците ви носи македонски гласове и ви прави парламентарна партия, където омразата към албанците и българите се възнаграждава, а критиките към Белград застрашават бъдещето ви“, споделя той.

 

„И накрая това, което трябваше да кажа в началото: скъпи мои приятели и уважавани журналисти, не ме смятайте за толкова наивен да не знам, че съм заобиколен от политически и полицейски хиени, които дори когато „бранят“ македонския народ, когато спят в Македония, всъщност сънуват сръбски сънища. И които без подкрепата на Белград се чувстват като дете без майчина грижа, без майката, която ги е създала, откърмила и отгледала“, завършва Ким Мехмети.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 4366 |26.12.2021 Гешев се надявал българите да загърбят омразата един към друг . 2| 3805 |26.12.2021 В Гърция спипаха издирван от България с европейска заповед . 3| 4778 |26.12.2021 „Хора втора ръка, за изхвърляне“: Ужасяващ разказ за експлоатацията на българи в германска кланица . 20| 4279 |25.12.2021 Министър Янев: Позицията ми за войски на НАТО в България беше лична

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads