Реклама / Ads
14| 5858 |25.03.2019 НОВИНИ

Мария Пиргова: Рекетът за бизнеса е стилът на ГЕРБ

.
Мария Пиргова Източник: БГНЕС
Като рекет и престъпление към бизнеса определи политологът Мария Пиргова случаят с апартаментите, закупени на драстично по-ниски цени от председателя на ПГ ГЕРБ Цветан Цветанов. Тя смята, че подобен рекет към бизнеса е стилът на управление на ГЕРБ.
 

Пред bTV тя и колегата й Димитър Ганев коментираха как ще се отрази скандалът върху изборните резултати на евровота.

 

Според Пиргова няма нищо лошо в предсрочни избори. Има процедура за служебно правителство. Възможно е да останем с тези 2 оставки, смята тя.

По думите и ГЕРБ сигурно ще калкулират загуби на евровота заради този скандал. За нея по-важно е страната ни да отговори на докладите на Държавния департамент на САЩ за инвестиционния климат и Доклада за 2018 г.


"В докладите има корупция, Цветанов е съден в Страсбург в лицето на държавата (държавата плаща стотици хиляди евро заради "брилянтните акции", извършени когато Цветанов бе вътрешен министър). ГЕРБ трябва да вземе политическо решение и в този случай. Цветанов може да подаде оставка", каза Пиргова.

 

Припомняме, в доклада за инвестиционния климат се казва, че корупцията е ендемична, а в Доклада за 2018 г., че има усещане за безнаказаност.

Като не реагираме на тези доклади жертваме икономика и сигурност. Борисов трябва да отговори на тези доклади, заяви Пиргова.


Според политолога Димитър Ганев сега сме в епицентъра на скандала. Според него, за да има обективна оценка, е нужно да се отделим от ситуацията. След връщането на Цветанов от САЩ ще можем да говорим, смята той и подкрепя мнението на вицепремиера Томислав Дончев, че скандалът с апартаментите може да донесе политически дисонанси.

 

Пиргова смята, че това е недопустима политика, не може скандалът да бъде отминат. Цветанов избяга в САЩ на един американо-еврейски конгрес, който не го спасява от нищо. Въпросът е в рекета на фирмите, рекет, на който са подложение много производители в България - представяте ли си 4 т месо на депутат.

 

За Мария Пиргова този скандал е рекет върху бизнеса, който продължава в един и същи стил. "Министър Банов - как ощети със 700 000 лв. Министерството на културата - закъснява фирмата, парите отиват в друга линия - това е стила на ГЕРБ и трябва да се приключи - дали с оставка на Цветанов, или на правителството", каза Пиргова.

 

Пиргова отново повтори тезата си, че изпращането на питане към столичния кмет изглежда като рекет и 4 дни след това като престъпление покупката на този апартамент на толкова ниска цена - това щеше да е частна сделка, ако не беше последвал лобисткия закон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6031 |28.02.2019 Атанасов: Ирония е, че Мария Габриел пише правилата как да се борим с лъжкини като нея . 3| 4608 |15.02.2019 Мария Захарова отговори на Джон Болтън за заплахата на САЩ . 3| 4493 |07.02.2019 Мария Захарова: Вашингтон разработва сценарий за военна операция във Венецуела . 13| 7829 |27.01.2019 Мария Захарова: И ето - Берлин, Париж и Мадрид запяха в хор срещу Мадуро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads