Реклама / Ads
10| 5087 |18.05.2011 НОВИНИ

А. Марин - кандидат за президент на ДПС?

.
Ангел Марин
През 2001 г. той беше кандидат на движението от старозагорската листа и в партията са запазили доброто си отношение към него.
 

В ДПС се е обсъждало името на вицепрезидента Ангел Марин за кандидат на движението за държавен глава, научи "Новинар". Това станало след великденските празници, на сбирка в тесен кръг в боянските сараи на лидера Ахмед Доган. Евентуалното издигане на Марин обаче нямало да се обяви официално, тъй като все още не било ясно кой ще е вицето в кандидат-президентската двойка. Най-вероятно това щял да е човек от ДПС, но още не е уточнено дали ще е мъж или жена.

От партията искали да обявяват кандидат-президентската си двойка, а не да обявяват първо кой ще е евентуалният им кандидат за "Дондуков" 2, а едва след това името и на неговото вице. Не е ясно още и дали самият Ангел Марин е бил сондиран по този въпрос. Запознати обаче напомниха, че през 2001 г. той беше кандидат на движението от старозагорската листа и в партията са запазили доброто си отношение към него. Според източници в ДПС се готвят за пълна мобилизация на предстоящите избори, за да повторят резултата си от последните избори, когато движението спечели повече от 600 хиляди гласа.

В партията били наясно,че евентуален техен кандидат, който и да е той, не би могъл да спечели изборите, тъй като ще предизвика негативен вот и мобилизация от другата страна. Целта обаче била при евентуално излизане на кандидата им на балотаж движението да "сложи на масата" своите гласове за втория тур. Според запознати това би било неофициално и негласно "даване на рамо" на евентуална кандидатура на премиера Борисов за президент, макар че от движението категорично отричат, че биха подкрепили лидера на ГЕРБ. Преди дни обаче вицепремиерът Цветанов намекна, че ГЕРБ очаква ДПС да подкрепи кандидатурата на ГЕРБ. Веднага след това Бойко Борисов заяви, че не желаят подкрепата на ДПС.

За първи път чувам, такава информация не е стигнала до мен, заяви депутатът от ДПС Четни Казак. По думите му всичко, свързано с президентските избори, тепърва ще се обсъжда. В началото на юни на Централен съвет ще се обсъдят критериите за издигане на кандидати за местните избори, уточни депутатът. Преди седмица зам.-шефът на ДПС Лютви Местан съобщи, че вече е сформирана работна група, която работи по визията на желания кандидат-президент и с това се е заел лично лидерът Доган. В партията обаче все още обмисляли дали да издигнат самостоятелна кандидатура. (Новинар)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 6113 |17.05.2011 Масово лекари кандидатстват за работа в чужбина . 11| 5331 |16.05.2011 Президентството стабилно и спокойно след Първанов . 31| 5306 |16.05.2011 В. Сидеров: Стана ли президент, всички ще си плащат сметките . 11| 5173 |16.05.2011 Кр. Каракачанов: Кандидатът на ГЕРБ - или Борисов или много близък до него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads