Реклама / Ads
5| 2670 |23.11.2023 НОВИНИ

Мартин Димитров: България трябва да е подготвена за саботаж, след като дерогацията за руски петрол падне

.
Мартин Димитров Източник: БГНЕС
"Tрябва да се предложи специален управител на "Лукойл". Това заяви депутатът и финансист от ПП-ДБ Мартин Димитров. "Цялата държава трябва да се занимава с дерогацията, това е отговорното поведение. Трябва да сме подготвени за ситуация на саботаж", посочи той.
 

По думите му в ефира на NOVA NEWS България трябва да има алтернативни доставки на петрол, за да може да има сигурност, ако руските спрат.

 

"Цялата държава трябва да се занимава с дерогацията, това е отговорното поведение. Трябва да сме подготвени за ситуация на саботаж. Тогава да имаме пълната готовност да реагираме с подготвени екипи. Ако всички действат добросъвестно, март месец е достатъчен срок. Много трудно може да се определят рисковете, когато не всички действат недобросъвестно", смята той.

 

Според него трябва да се предложи специален управител на "Лукойл":





"Държавата дори може да се наложи да се занимава с доставки на петрол. Може да бъде предложен нов представител на държавата в дружеството, такъв е Бойко Ницов в момента. Страната ни трябва да може да се справи при негативен сценарий", подчерта Димитров.

 

Резервите или буферите на бюджета може да са малко по-големи. Очакваните приходи от руския газ и петрол трябва да се извадят от бюджета и каквото се събере от тях, да бъде изцяло буфер. Това ще даде спокойствие", посочи Димитров относно бюджета за 2024 година.

 

Относно пакета от данъчни промени той уточни, че е нормално да има дебат, но ще бъдат подкрепени на първо четене:

 

"Част от текстовете ще бъдат преразгледани между двете четения. Прагът за кешови разплащания е прекалено рязко намален. Има опасност да се вдигнат таксите за банките в малките населени места", предупреди Димитров.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 2792 |23.11.2023 Мартин Димитров: Омразата към евреите не просто чука на вратата, а вече е тук. И всички ние сме длъжни бързо да я изпъдим . 3| 2535 |23.11.2023 Министър Богданов: Включването ни в Шенген ще повиши БВП . 0| 2516 |23.11.2023 Израел арестува директора на болница "Ал-Шифа" в Газа . 22| 12547 |23.11.2023 Анализаторът Пламен Димитров: Овчаров манипулира за "Газпром", слага ябълките и крушите в една кошница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads