Реклама / Ads
2| 4167 |13.07.2018 НОВИНИ

Мащабна спецакция в страната, арестувани са над 70 души

.
Мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност и опазване на обществения ред се провежда на територията на страната. В нея освен полицейските сили на областните дирекции са включени и служители на Дирекция ”Жандармерия”, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

През вчерашния ден планирани действия са извършени на териториите на ОДМВР-София и Перник. В хода на операцията служителите на ОДМВР-София и жандармеристи са проверили общо 1715 лица и 1060 МПС. Задържани са 77 души, издирените са шестима. За констатирани административни нарушения са съставени 309 акта. Проверки са извършени в 22 пункта за черни и цветни метали, 27 заложни къщи и 22 автоморги, автосервизи и депа.

 

На територията на РУ-Ботевград са проверени 470 лица и 215 МПС. Съставени са 38 акта за установени административни нарушения. Задържани са 18 души. Установени и задържани са и двама, обявени за общодържавно издирване, които са предадени на инициатора на издирването.

 

Множество нарушения са констатирани по време на операцията в два пункта за изкупуване и съхранение на отпадъци от черни и цветни метали в Самоков и с. Райово. При проверките, извършени съвместно със служители на икономическа полиция в ОДМВР- София и РИОСВ, е установено, че площадките не отговарят на изискванията и са допуснати нарушения при воденето на документацията, за което са съставени констативни протоколи. В друг инспектиран обект в Самоков - за преработка и съхранение на дървесина, е установено несъответствие в електронния дневник по отношение на наличната дървесина. Съставен е констативен протокол. В рамките на спецоперацията на територията на РУ-Самоков са проверени общо 512 лица и 395 МПС; съставени са 61 акта за установени административни нарушения; задържани са 14 души.

 

На територията на РУ-Костенец, при извършените съвместни проверки от служители на ОДМВР-София, РУ-Костенец, Зонално жандармерийско управление-София, Регионална дирекция по горите и общинската администрация, на осем адреса в с. Костенец е установено съхранение на общо 30 кубика дърва за огрев без контролна горска марка и документи за законен произход. Съставени са девет акта по Закона за горите и незаконно добитата дървесина е иззета по надлежния ред.

 

От служители на РУ-Правец, при проверка в къща в с. Видраре, са установени и иззети общо 14.5 литра алкохол, разпределен в 29 половинлитрови пластмасови бутилки, без български акцизен бандерол. Материалите по случая са подготвени за изпращане в Митница-Столична за реализиране на административно- наказателна отговорност. В рамките на проведената на територията на Пернишка област операция смесените екипи са извършили проверки и в седем автоморги, за констатирани нарушения са издадени четири констативни протокола с предписания към собствениците.

 

Два екипа на жандармерията и полицаи от областната дирекция на МВР бяха разположени днес на двата входа на ромската махала в Благоевград. Униформените спираха за проверки леки автомобили, на които бяха правени обстойни обиски и бяха проверявани личните документи, както и документите на автомобилите, които управляват шофьорите. Акцията е започнала рано тази сутрин.

 

Жителите на ромската махала тук в Благоевград бяха изненадани от масираното полицейско присъствие. По време на проверките не се стигна до напрежение, всичко протече нормално, екипите се изтеглиха малко преди 11.00 часа днес. В ромската махала в Благоевград живеят около 2000 души, някои от тях предположиха, че става въпрос за проверки за наличие на фалшиви книжки, но от пресцентъра на МВР съобщиха, че повече информация ще дадат малко по-късно през днешния ден.

 

Проверки са извършвани, също така, и в ромската махала в Сандански, както и в някои от близките села.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5125 |30.05.2018 Нашествие на кърлежи в София и страната, стотици ухапани . 1| 4903 |07.02.2018 Спецакция на британската полиция срещу плюшен тигър . 1| 4660 |04.02.2018 Спецакция срещу автоджамбази в София . 3| 4534 |14.11.2017 Спецакция срещу наркопазара в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads