Реклама / Ads
7| 3600 |02.07.2021 НОВИНИ

Мечка сръфа жена в Рила, жертвата с тежки наранявания

.
Жена на 35 години е била нападната тази сутрин от мечка в района на парка за танцуващи мечки в Белица в Рила, докато бере гъби. Тя е транспортирана в болницата в Разлог. Тя има разкъсвания по лявата част на тялото, но е в стабилно състояние. Възможно е да бъде прехвърлена към столична болници заради сериозните нахапвания, съобщи БНР.
 

Кметът на община Белица Радослав Ревански, каза, че горски служители търсят да приберат останалите гъбари, които са в района на инцидента. Той и представители на други институции пътуват към мястото на инцидента. Кметът Ревански ще настоява за отстрел на агресивната мечка. 

 

Нападението е станало около 7 часа сутринта на 150 м от оградата на парка за танцуващи мечки. Група гъбари от няколко семейства отишла в този район за гъби. Семейството на пострадалата жена с мъжа ѝ и двете деца били малко по-встрани от останалите, когато мечката дошла и проявила голяма агресия.

 

Това е мечка, която е позната в района, не само на гъбарите, но и на хората, които работят в парка. Тя се появявала много често там, но не е нападала, отдалечавала се, когато виждала хора.

 

В случая обаче е нападнала жената, чиято лява половина е доста сериозно наранена. Тя веднага е транспортирана към болницата в Разлог, където приключва прегледът ѝ и първите медицински дейности по раните. Най-вероятно ще бъде транспортирана в столична болница заради сериозните нахапвания.

 

При атаката другите хора се развикали и това по някакъв начин е спасило живота на жената, тъй като мечката се уплашила и избягала. Към мястото на инцидента пътуват и представители на местната РИОСВ, на областната управа и други институции, за да установят на място какво точно се е случило и да разпитат хората.

 

Записите от камерите, които са в парка за танцуващи мечки и са проследени сериозно, не са записали инцидента, но информацията от тях показва, че мечката вече прави поразии – напада пчелни кошери и е проявявала агресивност.

 

Заради тази агресивност кметът Радослав Ревански ще настоява, както и местните хора, които често са в планината, за да добавят нещо към доходите си, мечката да бъде отстреляна.

 

Такова решение се взема от Министерството на земеделието и храните, съгласувано с Министерството на околната среда и водите

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 82645 |30.06.2021 Скандал в Тутракан! Жена към репортер пред очите на Борисов: Вън! За мачкане сте сички! / 2 видеа/ . 20| 10831 |21.06.2021 Жената на загиналия майор Терзиев: Умишлено убийство е! . 6| 3255 |17.06.2021 Банков грабеж в Дупница, има ранена жена . 0| 3161 |15.06.2021 Мъжът стрелял по жена в ”Студентски град”, остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads