Реклама / Ads
0| 5170 |07.09.2019 НОВИНИ

Медведев спря Григор за финал на US Open

.
Най-добрият тенисист на България преклони глава с 0:3 сета от поставения под №5 в света руснак Даниил Медведев на US Open 2019 в полуфинал на Отркитото първенство на САЩ. Мачът приключи за малко над два часа и половина, а в отделните части резултатът бе 6:7(5), 4:6, 3:6 за родения в Москва състезател.
 

С достигането си до полуфиналната фаза българинът Григор Димитров се завърна в Топ 25, след като вече има 1912 точки, премествайки се от №78.

 

Първият сет бе изключително изравнен и играта, предоставена от двамата бе много нервна. Това наглед бе нормално, след като и двамата се бореха за първи път на място във финалния мач на турнир от Големия шлем. Частта започна с пробив на Медведев, но два гейма по-късно Григор върна брейка на опонента, за да продължи сетът с изравнените си отигравания. Българинът стигна до точка за пробив при 3:4, но не успя, за да влезе мачът в тайбрек, който изобилстваше от грешки за сервиращите. Е, с една повече направи Гришо, който сдаде първия сет.

 

Втората част стартира пък с пробив за българина, който обаче на бърза ръка го пропиля, а също така дори в четвъртия гейм „подари” подаването си след серия от грешки, които не биваше да допуска. Българинът се събра и стигна до четири брейкбола в петия гейм, като при последния си шанс изравни резултата, но в десетата част Медведев надделя с воля и упоритост и затвори частта при 6:4 и 2:0 сета.

 

За огромно съжаление за Григор третият сет се разви точно по вкуса на новия №4 в света Медведев. Българинът взе лесно своето първо подаване, но при второто си „сдаде” сервиса на опонента, за да може Медведев да вземе предимство. Същевременно руснакът регистрира убийствените 80% на спечелени точки при втори сервис в последната част, което на практика тотално обезвери и сломи българския атлет. Гришо отрази при 3:5 два мачбола на съперника, но при последвалия сервис-гейм Медведев бе достатъчно точен в преценката си на корта и затвори мача след 2 часа и 41 минути игра.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4845 |06.09.2019 Пожар спря бързия влак София - Варна . 5| 4931 |06.09.2019 Съдът спря делото срещу Митьо Очите, върна го на спецпрокуратурата . 4| 6750 |04.09.2019 Григор след победата: Едно от най-трудните решения беше да съм сам тук, а не с Агаси и Щепане . 3| 5065 |04.09.2019 Сензационна победа! Григор Димитров победи Федерер на US Open

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads