Реклама / Ads
8| 6792 |30.06.2013 НОВИНИ

Мехмед Дикме: Възможно е Доган да прави всичко

.
Мехмед Дикме, земеделски министър в Тройната коалиция Източник: Булфото
Нови избори са необходими и неизбежни. Това е тест за политиците да се види колко са зрели. Да седнат и да се разберат какво трябва да се свърши до новите избори.
 

Това обяви в предаването на Мартин Карбовски Мехмед Дикме, земеделски министър в Тройната коалиция.

ГЕРБ не може да се върне на власт, защото народът ще ги изгони с камъни. Хората няма да чакат следващия ден, а на мига ще ги почнат. Няма как хора като Цветанов отново да управляват. Колкото по-бързо политиците разберат това, толкова по-добре.

Хората не протестират срещу партиите, а срещу системата, каза Дикме. С този изборен закон вероятността да се стигне до същото положение е голяма. Политиците изградиха олигархически модел на ръководене на държавата.

Едва ли преди 10 години някой си е представял, че СДС няма да играе роля в българския политически живот.

“Голяма част от министрите в кабинета на Пламен Орешарски ги познавам лично. Те просто попаднаха на тези места в лошо време. Това, което става в страната, ще доведе до предсрочни избори. Това правителство, което се направи, няма как да не води до конфронтация. Необходим е нов закон за изборите”, добави той.

Дикме също така допуска, че е абсолютно възможно Ахмед Доган да прави всичко. “Станишев призна скоро, че се е видял с него, за да обсъждат кабинета, а не с Лютви Местан. Местан просто е проводник на Ахмед Доган”, каза още бившият министър.

Дикме коментира още, че е изненадан от липсата на интерес към изборите за кмет във Варна. “Много е ниска активността. 60 000 души излязоха на протести протести, а сега едва половината само са гласували към момента. Протестите събориха кмета на Варна Кирил Йорданов, а сега хората ги няма. Очаквам след 17 часа да излязат пак. Но тогава ще излязат тези, които са организирани”, завърши Дикме.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5797 |11.06.2013 Октай Енимехмедов остава в ареста . 15| 5788 |03.06.2013 СРС-та изплуваха и срещу Октай Енимехмедов . 18| 5135 |14.05.2013 СОРА: Има възможност БСП и ДПС да имат мнозинство . 2| 5600 |02.05.2013 Борислав Гуцанов: Във Варна има много ясни възможности за нови работни места

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads