Реклама / Ads
18| 5439 |18.09.2013 НОВИНИ

Местан: Назначението на Джейхан Ибрямов е политическо

.
Източник: Булфото
Назначението на Джейхан Ибрямов за зам.-министър на инвестиционното проектиране е политическо и е по предложение на централното ръководство на ДПС.
 
Това призна в Народното събрание председателят на Движението за права и свободи Лютви Местан.

Според Местан обаче въпреки това няма нищо притеснително в назначението на Ибрямов, защото ресорът му ще бъде връзката на министерството с местните власти, за което той има опит.

Той обясни, че новият зам.-министър е бил председател на младежкото ДПС, както и изпълнителен директор на фондация "Толерантност", в която по различно време са членували между 70 и 100 общини.

По-рано днес Димчо Михалевски от БСП, заяви, че Ибрямов няма необходимата квалификация и няма допирна точка с инвестиционното проектиране. Местан обаче отбеляза, че в последно време се разгръща кампания срещу политическото и то се противопоставя на разумното, което значи, че политическото не е разумно.

„Още при съставянето на кабинета бе съобщено, че това ще бъде експертно-политическо правителство. Това включва и политическите назначения, но с приоритет на експертното начало", коментира Местан.

„Призовавам да бъдем достатъчно отговорни и да не съучастваме в опасен процес на делегитимиране на политическото начало, защото политическата система няма алтернатива", заяви председателят на ДПС.

В коментар за вота на недоверие, Местан заяви: "Нормално е опозицията да прибягва до този инструмент на демокрацията" и заяви, че ГЕРБ малко са закъснели с вота. Според него партията на Бойко Борисов отдавна е загубила ролята си на говорител на "големия български парламент".

„Те не представляват интересите на обществото и вотът категорично ще бъде отхвърлен от ръководството на ДПС. Защото партията на Борисов не може да бъде политически и морален коректив на управлението", добави още Местан.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8667 |17.09.2013 Джейхан Ибрямов става зам.-министър на инвестиционното проектиране . 20| 5694 |12.09.2013 Кадиев:Трябва някой да понесе отговорността за назначението на Пеевски . 56| 5733 |05.09.2013 Местан: Може би Ц.Ц. означава Цецко Цачев . 31| 5069 |04.09.2013 Местан: Оставка под натиск е край на демокрацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads