Реклама / Ads
0| 2536 |07.07.2023 НОВИНИ

Meta иска да убие Twitter с ново приложение

.
“Да започваме! Добре дошли в Threads!”. С тези думи собственикът на Meta Марк Зукърбърг призова потребителите в социалните мрежи да се регистрират в ново приложение, което се явява пряк конкурент на Twitter на Илон Мъск.
 



.

Точно поради тази причина Twitter се закани да съди Meta и обвини компанията на Зукърбърг, че е наела бивши служители на Мъск, които "все още разполагали с търговските тайни на социалната мрежа и друга силно поверителна информация".

 

Threads стартира вчера и само за ден регистрира повече от 30 милиона регистрации в платформата. Основната и цел е да измести мрежата на Мъск чрез милиардите потребители в Instagram. В новата социална мрежа вече има над 95 милиона публикации.

 

"Twitter възнамерява стриктно да налага правата си върху интелектуалната собственост и изисква Meta да предприеме незабавни стъпки, за да спре да използва каквито и да е търговски тайни на Twitter или друга силно поверителна информация", посочват в писмото си от компанията на Мъск. 


От Meta отричат който и да е от инженерния екип на Threads да е бивш служител на Twitter.


"Конкуренцията е нещо хубаво. Измамата - не", написа лаконично в коментар в Twitter собственикът на компанията Илон Мъск.

 

Все още обаче има много неща, които липсват от приложението Threads. Например потребителите не могат да изтрият акаунта си там, без да изтрият този в Instagram. Няма функция и за директни съобщения.

 

За приложението се говори отдавна, но досега никой не бе наясно как точно ще изглежда. Приложението обаче не е достъпно за голям брой хора в Европейския съюз. Причината - строгите регулации в някои държави в рамките на блока. Новото приложение на Meta е включено в списъка в САЩ и Обединеното кралство, но все още не е ясно кога точно ще стартира в ЕС. Възможно е това никога да не се случи. 

 

Източници, близки до Meta, казаха, че компанията не предлага приложението в страните-членки на съюза, тъй като не е сигурна за изискванията, определени от Закона за цифровите пазари - новите правила за конкуренция на ЕС, уреждащи как големите онлайн платформи използват своята пазарна мощ.

 

Европейската комисия в момента обсъжда регулациите с компании като Meta и се очаква да предложи повече насоки през септември.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4349 |06.07.2023 Роман Гончаренко пред ”Дойче веле”: Зеленски ще поиска от България С-300, МиГ-29 и танкове . 14| 58630 |06.07.2023 Стряскащи трофеи при обиска в имението на Пригожин - отрязани глави, перуки, оръжие, кюлчета . 13| 3232 |05.07.2023 Борис Бонев: Няма угодия! Хем искаме млади и нови лица, хем да са с 30-годишен опит . 2| 2763 |05.07.2023 Двама членове на СЕМ поискаха оставката на шефката Соня Момчилова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads