Реклама / Ads
8| 5047 |22.10.2009 НОВИНИ

Миглена Тачева: Правосъдието няма да фалира

.
Миглена Тачева
Министерство на правосъдието няма как да фалира, отвърна на обвиненията за насочване на 330 млн. лева от бюджета на министерството за строителство на съдилища бившият правосъден министър Миглена Тачева.
 
Вчера сегашният министър на правосъдието Маргарита Попова каза, че са сключени сделки, заради което повереното й ведомство може да фалира.

Бившият министър, който най-вероятно ще бъде даден на прокуратурата каза, че приема идеята за среща със заместилата я Маргарита Попова.. “Готова съм на 13 ноември в 13 часа да се срещна с правосъдния министър и договор по договор да коментираме, за да запознаем и обществото”, каза Тачева.

"Нямам идея защо е втрещена министър Маргарита Попова, вярно е, че има подписани договори, но не е вярно, че те трябва да бъдат изплатени до края на тази година, изумен е експравосъдният министър. Като обясни, че се плаща се за изпълнено строителство, а сградите в София и Варна не са готови.

Когато подписвахме договорите за строителство на съдилища, преди две години имаше годишен бюджетен излишък. Това са препоръките на ЕК за недостатъчна площ на българските съдилища, напомни Тачева. Не се чувствам обвиняема. Нямам свойство да запомня толкова договори. Тези суми са заложени в бюджета на министерството. Работа на министъра е да застане с авторитета си и да убеди правителството да построи тези съдилища", призна откровено министърът.

Frognews.bg припомня събитията от вчера, когато стана ясно, че одитът на процедурите за обществени поръчки и сключените след тях договори показва сериозни нарушения, с министерството е сключило договори за суми, многократно надвишаващи годишния бюджет на ведомството, каза вчера Попова.
Подписани са 37 договора за общо над 350 млн. лв. при положение, че бюджетът на ведомството е около 160 млн. лв. на година.

Сегашният министър каза, че ще изпратят материалите на прокуратурата.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5704 |13.10.2009 Жискар д'Естен: Нужни са смели реформи в областта на правосъдието . 6| 4958 |20.07.2009 Б. Борисов обяви министрите на Отбраната и Правосъдието . 2| 4700 |09.07.2009 ЕК няма да наложи предпазна клауза на България за правосъдието . 20| 4930 |17.06.2009 Предпазна клауза за България заради правосъдието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads