Реклама / Ads
23| 14794 |16.09.2017 НОВИНИ

Борисов: От чужбина ли Слави ще докара хора за партията си?

.
Винаги съм пожелал успех на всеки, който иска да прави партия. Тогава става ясно колко е трудно. Откъде ще вземе тези хора? От чужбина ли ще ги докара?, попита Бойко Борисов в Девин по повод намеренията на Слави Трифонов да прави партия и да влезе в политиката. Премиерът упрекна днешните пожарникари, че мрънкат.
 
Слави Трифонов обяви намерения да прави политически проект в изявление в петък.

Борисов даде пример със собствената си партия и партийно строителство, за да разбере Трифонов с какво се е захванал. "Примерно ГЕРБ има 1200-1300. Това са хиляди общински съветници. Кметове, заместник кметове, началници на агенции и др. Откъде ще вземеш тези хора? От чужбина ли ще ги докараш. Ще внесе ли? Един да те издъни и с месеци се обясняваш. Един от хиляди. Но му пожелавам успех, разбира се. Това е демокрация", рече министър председателят великодушно.

Надълго и нашироко  той коментира и протеста на пожарникарите. Премиерът се впусна и в спомени за своето минало - славни, и не пропусна да изтъкне заслугите си и постиженията си.

"Трудно може някой да излезе и да каже: Аз съм гасил повече пожари от Борисов", започна той. После направи кратък разбор на екипировката, от която сега се оплакват пожарникарите. "Гумените ботуши - 12 пъти ме е убождал пирон. Каската ми беше от пластмаса. Дефламолът - вълшебно средство. Брезентовите мушами - още си пазя моята."

И продължи със заключенията, от които стана ясно, че сега пожарникарите "само мрънкат". "Сега за 300 млн. им сменихме колите. Ако ги закарам на един ЗИЛ, половината няма да могат да подадат вода. Така че с пъти, пъти се е повишило и заплащането, и техническата обезпеченост. Тогава никой не е мрънкал. Сега само мрънкат. А помнят ли с какви дихателни апарати...Това беше преди 20 години, не преди 200", каза още премиерът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6259 |15.09.2017 Слави Трифонов влиза в политиката, търси талантливи и морални българи за ново управление . 1| 5121 |25.08.2017 Борисов: Ние сме си направили домашното да не сме риск за еврозоната . 3| 4320 |18.08.2017 Борисов: Китайски инвеститори искат да строят магистрала „Черно море“ . 5| 4886 |16.08.2017 Борисов: Пришиват Пеевски на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads