Реклама / Ads
4| 4301 |04.09.2015 НОВИНИ

Миков: БСП доказа на обществото безсмислието на антикорупционния закон на Кунева

.
Михаил Миков
„Започна есенният политически сезон, който освен изборите, очертава и още един процес в управляващата коалиция, започнал много отдавна и проявил се във висока степен през тази седмица. Той е свързан с разграничаване от управленски решения. Типичен е случаят с антикорупционния закон”.
 

Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков при откриването на заседанието на Националния съвет на партията. Лидерът на социалистите подчерта, че позицията на БСП е била последователна, а гласуването в зала – единно. „Благодарение на участието ни, ние успяхме да докажем и на обществото безсмислието на това решение, което има само имитационен характер за пред Брюксел. То обаче създава сериозни предпоставки за политически натиск и политическа корупция”, допълни той. Миков посочи, че има достатъчно примери за това от предишното управление на ГЕРБ.

 

Лидерът на социалистите поясни, че през тази седмица е бил приет и скандалният текст за финансиране на частното образование с пари от държавния бюджет. „Нека цялата кампания в страната, нашите кандидати за кметове, за общински съветници, да поставят на гражданите този въпрос – те „за” приватизация на средното образование в България ли са, „за” оскъдния държавен бюджет да се разходва и за частните училища”, призова Миков.

 

Председателят на БСП цитира проучване, според което 50% от първокласниците са от семейства, които живеят в статистическите граници на бедността в България. Той подчерта, че в някои региони този процент е 70% или 80%. „Българските граждани трябва да кажат дали са „за” такъв политически подход и такова решение в НС, когато 13 хил. от тези деца, които трябваше тази година да бъдат в 1 клас, няма да постъпят в него по една или друга причина. Това са най-тежките последици от провежданата дясна политика и ние сме длъжни на обществото да покажем и конкретно по населени места и общини този изключително тежък процес”, заключи Михаил Миков.        

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4665 |03.09.2015 Миков: БСП няма да подкрепи антикорупционния закон . 14| 9816 |03.09.2015 Станишев в Атина: ПАСОК доказа своята отговорност в критичните месеци . 4| 4418 |01.09.2015 Миков: Не се вижда българската позиция за кризата с бежанците . 17| 9939 |28.08.2015 Адв. Марковски: От мързел и липса на техника полицията не събира доказателства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads