Реклама / Ads
5| 4766 |06.06.2015 НОВИНИ

Миков и премиерът на Виетнам обсъдиха сътрудничеството между двете партии

.
„От БСП много се радваме, че имаме възможността да се срещнем и то на българска земя. Внимателно следим успехите на вашата страна под ръководството на Виетнамската комунистическа партия. Едни успехи - както икономически, така и културни, социални и политически".
 

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков по време на срещата си с министър-председателя на Виетнам Нгуен Тан Зунг, който беше на посещение у нас заедно с министри и представители на бизнеса от Виетнам. Председателят на Националния съвет на БСП бе категоричен, че партията ще продължи да търси пътища и ще направи всичко възможно за задълбочаване на отношенията между двете партии. „България като член на ЕС и БСП, като член на ПЕС, изключително ценим старите другари и ще продължим да търсим развиване на отношенията със стари приятели като другарите от Виетнамската комунистическа партия", допълни той. Миков е категоричен, че трябва да се засилят контактите между структурите на двете партии и да се даде нов живот на тази добра традиция в отношенията между тях.

 

„Виетнам се радва, че връзките и отношенията между нашите две партии се развиват. Ние сме благодарни на БСП, че винаги подкрепя позициите и нашата комунистическа партия, както и за прекрасните чувства, които съхранява към нас". С тези думи министър-председателят на Виетнам Нгуен Тан Зунг приветства председателя на БСП Михаил Миков. Той му благодари и за подкрепата и традиционните отношения и сътрудничество между двете страни. „Ние сме убедени, че като председател на най-голямата лява партия в България, ще продължите да разширявате вашето влияние в политическия живот на страната, за да се развие България, а и да се укрепят отношенията между двете страни", допълни той. Министър-председателят на Виетнам заяви, че разчитат на съдействието и подкрепата на БСП за развитието на двустранните отношения във всички отрасли. Той допълни, че Виетнам помни и е признателен на българския народ за подкрепата в трудните години, както и за съдействието за интеграцията на виетнамската общност, която живее и учи в България.

 

Миков заяви още, че ще се радва отношенията между нашите страни да се развиват във възходяща линия. Според него едно ново признание за отношението към Виетнам е провеждането на Интерпарламентарния съюз. Председателят на БСП се извини, че не е успял да присъства поради проведеното по същото време важно за партията заседание на 48-ия Конгрес, но поздрави виетнамските приятели за постигнатия успех.

 

Премиерът на Виетнам покани Миков да посети страната им. От своя страна председателят на БСП обеща да направи всичко възможно да се срещнат скоро и на виетнамска земя, за да могат да споделят проблемите си и решенията, както и да потърсят варианти за взаимодействие. Миков изпрати и поздрави на Виетнамската академия на науките, чиято делегация е приел като председател на 42-рото Народно събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4658 |05.06.2015 Социалист за сигнала за Миков: Това е недоказуемо . 3| 4417 |05.06.2015 Премиерът Борисов тъгува за виетнамците . 23| 5083 |03.06.2015 Миков: Търсим широка подкрепа за ляво местно самоуправление . 6| 4712 |02.06.2015 Миков: Атаката не е срещу мен, а срещу БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads