Реклама / Ads
8| 4111 |28.01.2016 НОВИНИ

Миков: Съмнявам се в защитата на личните данни при електронното гласуване

.
Михаил Миков
Проблемите и въпросителните около защитата на личните данни са в дневния ред на институции, законодатели и граждански организации. Те постоянно се връщат и във фокуса на общественото внимание, като има стремеж и в двете посоки – да бъдат прикрити или да бъдат посочени и решени.
 
Това заяви председателят на БСП Михаил Миков във Фейсбук по повод Европейския ден за защита на личните данни – 28 януари. Лидерът на левицата коментира одобрената от управляващото мнозинство възможност за дистанционно електронно гласуване на изборите и референдумите у нас, като отбелязва, че двата въпроса са свързани.

„Народното събрание полу-прие електронното гласуване, защото не определи конкретен срок за неговото прилагане. Може би в мнозинството, което потвърди резултатите от поосакатения от тях президентски референдум, са се появили съмненията, които изпитваме и ние в опозицията. И най-големите от тях засягат въпроса за защитата на личните данни, за тайната на вота, за представителността на резултатите, за възможностите за политически злоупотреби и в крайна сметка подмяна волята на суверена“, отбелязва Миков. „Сякаш в момента рисковете за такива недемократични явления и доказателствата от последните избори са малко, та трябваше да се добавят и още, за да се угоди на държавния глава с неговото безотговорно разбиране за пряка демокрация“, допълва председателят на БСП.  

 

„Малко ли бяха фалшификациите и манипулациите на местния вот, та да се облекчават техните автори с помощта на новите технологии и като се съкратят допълнително разходите им? Очаквам създаването на тези предпоставки за още по-лесна злоупотреба с личните данни на избирателите да доведе до клоняща към 100% избирателна активност в някои секции и завидна резултатност“, прогнозира Михаил Миков. По думите на лидера на социалистите това, че евтиното за измамниците ще струва скъпо за хората и демокрацията е въпрос, който явно вълнува само онези, които мислят за хората и демокрацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5012 |27.01.2016 Миков: Мониторинговият доклад е признание за провал . 10| 4427 |27.01.2016 Миков: България не е имунизирана към неофашизма и неонацизма . 9| 4889 |23.01.2016 Миков: Сделка за разпределение на властта представлява управляващото мнозинство . 1| 4815 |22.01.2016 Миков: Правителството проспа да дискутира представителността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads