Реклама / Ads
16| 5328 |18.02.2014 НОВИНИ

И Миков зове за етническа толерантност

.
Михаил Миков
Председателят на парламента Михаил Миков предлага Народното събрание да призове с декларация парламентарните и извънпарламентарните политически сили и други организации да се въздържат от действия, които биха могли да се определят като партийно или друг вид неприемливо използване на деня на Левски.
 

Проектът на декларация във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа е внесен от председателя на парламента на 18 февруари 2014 г., информира 24 часа. В проектодокумента се предлага Народното събрание да призове в навечерието на Деня на Апостола на свободата Васил Левски всички български граждани и политически формации да се ангажират да следват неговия завет за „демократска република", в която „българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение... и всички ще спадат под един общ закон...".


В проекта на декларация е записан и призив за висока отговорност на всички политически сили, на първо място - на парламентарните групи, да не допускат техни представители с неприемливи и провокативни изказвания да създават напрежение, омраза и засягане на националното единство и интересите на българските граждани.

Михаил Миков предлага Народното събрание да декларира, че отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, публичното оправдаване на събития и признаване на личности от българската история, изповядвали фашистка идеология, както и да осъди всякакви посегателства срещу религиозни храмове и обругаването им по брутален начин в съчетание с недопустими ксенофобски послания.
 

В мотивите към проекта на документ Михаил Миков подчертава, че утвърждаването на политическата умереност, на конструктивния диалог, на атмосферата на разбирателство и добронамереност и на търсенето на съгласие в името на националния интерес нямат алтернатива и следва да се прогласят изрично за приоритет на 42-рото Народно събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4975 |17.02.2014 Миков припомни заверата на Апостола за демокрация . 19| 5333 |17.02.2014 РБ: Политическата мафия пак разиграва етническата карта . 11| 6306 |17.02.2014 Ваташка зове ДАНС да арестува елита на ДПС за антидържавна дейност . 62| 6553 |15.02.2014 Михаил Миков се застъпи за агитацията на чужд език

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads