Реклама / Ads
6| 4232 |10.08.2021 НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Няма да ни чакат да сме в политическо безвремие

.
Милен Керемедчиев
За всичко, което се случва на Балканите, България продължава да има ключово значение. Няма да ни чакат много време да сме в това безвремие. Скоро трябва да има работещи парламент и правителство. Това каза пред ON AIR бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
 

"В момента поне има действащ парламент, който да подпомага правителството", подчерта той.


По думите му за момента имаме глътка въздух, но ако не се справим с поредния политически тест, ще влезем във фазата на тоягата, а не на моркова.


"Избирателите решават за това какъв да е политическият ред в нашата страна. Няма значение какво правителство ще дойде, важно е да има работещо правителство. Важно е да се говори с европейските комисари, лидери", коментира той.


Керемедчиев е на мнение, че сме на опашката и трябва някои сектори да се дооправят.


"В сферата на възобновяемите източници има добра възможност за развитие. Строителство и ремонти е основната дейност, която ще остане и няма как да се промени. Всяка парламентарна група има собствено мнение за това как да се промени Планът за развитие, ако се ремонтира отново, просто времето няма да стигне", допълни той.


"В момента няма стимули за бизнеса и ББР най-после започна да работи в помощ на малкия и средния бизнес. Относно актуализацията на бюджета - това е належащо. В момента икономически ситуацията е що-годе стабилна. Това ще е важно за оцеляването на цели сектори", коментира Милен Керемедчиев.

 

"Вижда се, че започва битката за овакантяването на поста на Меркел. Италия тръгва силно на европейската политическа сцена с Марио Драги и се гласи да е един от лидерите на ЕС. Всичко зависи от това кой ще спечели битката север-юг", добави бившият зам.-външен министър.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3796 |09.08.2021 Експерт: Ще купим медицински хеликоптери, но нямаме пилоти . 18| 3644 |09.08.2021 Хаджигенов: Няма как да подкрепим едноличният стил на управление . 1| 6733 |09.08.2021 Шампионката Ивет Горанова няма да участва на олимпиадата в Париж? . 13| 3406 |09.08.2021 Част от депутатите на ИСБГНИ няма да подкрепят кабинета на ИТН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads