Реклама / Ads
13| 3418 |09.08.2021 НОВИНИ

Част от депутатите на ИСБГНИ няма да подкрепят кабинета на ИТН

.
Арман Бабикян, Мария Капон Източник: БГНЕС
Част от депутатите на „Изправи се.БГ! Ние идваме“ няма да подкрепят кабинета на „Има такъв народ“. Това става ясно от писмо до медиите. Народните представители от Единна народна партия не са доволни, че липсва политическо споразумение.
 

„На 7-ми август се проведе заседание на ръководните органи на Единна народна партия. Основна точка в Дневния ред бе въпросът за подкрепа на кабинета, предложен от ИТН с първия мандат.

 

В хода на дискусията бяха отчетени съвпаденията в приоритетите, но не бе приет механизмът за оценка на предложения Министерски съвет и политиката на свършените факти. Това е неуважение към десетките хиляди български граждани, които са дали доверие на нашите народни представители в рамките на коалицията „ИЗПАВИ СЕ БГ! НИЕ ИДВАМЕ!“, смятат от ЕНП.

 

„Липсата на споразумение, в политически план не дава гаранции за последователна политика за изваждане на България от модела на едноличната власт. В пълна сила това е валидно и за реформата в правосъдието и борбата с корупцията. Системата на представителната демокрация дава на депутатите пълномощията да представляват волята на своите избиратели и в този смисъл е неприемливо да се представят кандидатури със спорна репутация и то в решителен и тежък за страната момент.

 

Протестите, от които стартира промяната, ни дават ясен мандат за високи морални и политически изисквания към всяка следваща власт. Ръководството на партията, след гласуване, реши да не подкрепя кабинета, предложен с първия мандат.

 

Запазваме желанието си за единодействие и постигането на декларираните политически цели със субектите на промяната. Смятаме, че това е възможно да се постигне при почтен диалог, прозрачност и ясни писмени гаранции, които ни отдалечават от модела ГЕРБ - ДПС.

 

Присъствието ни в Народното събрание не е самоцел и затова сме длъжни да дадем възможност за изход от кризата, дори в рамките на третия мандат. Обратното за нас означава умишлено тласкане на България към криза, която с общи усилия бихме могли да избегнем“, посочват още от Единна народна партия.

 

Депутатите от Единна народна партия, които са част от парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ са Мария Капон и Арман Бабикян.

 

Припомняме, че преди ЕНП, Зеленото движение, което е част от „Демократична България“, заяви, че няма да подкрепи правителството на Слави Трифонов. Изявлението беше на дългогодишния съпредседател на партията и депутат Борислав Сандов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3141 |09.08.2021 Петър Витанов: Българският туризъм се възстановява бързо, но ваксинацията трябва да е приоритет, за да няма ново затваряне . 50| 13312 |09.08.2021 Проектоминистърът на вътрешните работи: Петър Илиев няма да бъде унищожен. Имам мъжката дума на Трифонов . 3| 3429 |08.08.2021 Все още няма следи от изчезналия в Черно море моряк . 8| 3818 |08.08.2021 Проф. Христова: В подножието на новата COVID вълна сме. Затваряне на градове няма да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads