Реклама / Ads
4| 3124 |10.01.2022 НОВИНИ

Милен Керемедчиев: Този КСНС е за стягане на редиците

.
Милен Керемедчиев Източник: БГНЕС
Този КСНС при президента е за стягане на редиците, тъй като ни предстои тежък преговорен процес. Това каза пред БНР международният анализатор и бивш заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.
 

Той определи държавния глава Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков като водещи във външнополитическия живот на страна: „Явно те ще информират и ще координират с останалите политически сили единната позиция на България в бъдещата външна преговорна рамка“.

 

Според него трябва да има синхрон между мисленето и изказванията на политическите лица по темата за интеграцията в ЕС на Северна Македония.

 

„Показването на твърдост и мускули трябва да останат в миналото. ... Вторачването в комисията за историческото наследство се вижда, че не носи никакъв резултат. Трябва да се окаже натиск на нашите западни съседи, че трябва да се разшири темата на разговор с икономическото сътрудничество между България и РСМ, за инфраструктурата между двете страни. Използването на гръцкия модел за водене на преговори дава резултати. Гърция така успя да намали напрежението между Атина и Скопие по време на дългите преговори“, каза Милен Керемедчиев по повод позицията на премиера Кирил Петков за надграждане на двустранните отношения.

 

Международният анализатор бе категоричен, че България не отстъпва от заявената позиция: „Има червени линии, които ние никога не сме преминавали“.

 

Според него Русия ще се опита да запази Северна Македония като втори анклав - заедно със Сърбия - на Балканите.

 

„Натиск има и от партньорите ни от ЕС и САЩ да се намери компромисно решение и от двете държави - България и РСМ, за да започнат преговори на Скопие с Брюксел“, добави анализаторът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 10401 |04.01.2022 Лекар: При този щам има осезаема хрема . 7| 5058 |30.12.2021 Проф. Милко Палангурски: Нямаме политически партии, а котерии - 140 г. страдаме от този синдром . 1| 8815 |23.12.2021 Политологът Милен Любенов: Смяната на Гешев зависи от промяна на ВСС, Цацаров си тръгва през януари . 7| 4123 |23.12.2021 Керемедчиев: Имало е назначения на ключови позиции на хора, свързани с ДС. Сами са си подали оставките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads