Реклама / Ads
23| 5286 |29.01.2011 НОВИНИ

Р. Миленов: В ДАНС не се работи по големи дела

.
Росен Миленов
В тази страна гражданите трябва да имат смелостта да казват истината. Замитането под килима на проблемите е неправилно. В. Танов и А. Странджев бяха гаранти престъпните групи да не овладеят контрабандата на цигари.
 

Това каза Росен Миленов в студиото на Сеизмограф по БТВ.

Съдържанието на записите е автентично и не е манипулирано, обяви Мишленов и добави, че през миналата седмица е изслушан в подкомисията на Народното събрание и в Националната следствена служба, но това е класифицирана информация, която не може да съобщи.

Гостът потвърди, че има документална следа за послушванията и в МВР, и в ДАНС.

Аз мога да казвам всичко, което зная, ние не сме в никакви отношения със Св. Йовчев. Става въпрос за подслушване на хора, които са на висши държавни длъжности, които в последствие започват да пречат на правителството, обясни Миленов и добави: Спазвайки закона те започват да засягат фирми, близки до управляващите, а това води до ответна реакция. В. Танов и А. Странджев бяха гаранти престъпните групи да не овладеят контрабандата на цигари. Затова те трябваше да бъдат отстранени. Най-напред беше злепоставен г-н Странджев, а в момента има много голям натиск върху В. Танов. Те работят по всякакви крупни афери.

Натискът върху тях започна миналата година през пролетта и продължава, обобщи бившият служител на ДАНС.

Оригиналите на тези СРС-та трябва да се унищожат само след разпореждане на МВР, обясни процедурата гостът.

Миленов обясни, как става подслушването на журналисти: При журналистите е друго – установява се кръга на близките до журналиста и те се качват на контрол, а не директно самият журналист, защото е опасно да се подслушват директно самите журналисти. Може да се получи изключително голям скандал.

С един донос може да се направи така, че да се започне процедура по подслушване, обясни той. Гражданинът Х просто прави донос, той остава анонимен и работата започва. Има много хора, записани по този начин, записите циркулират в пространството. При новото правителство се разшири подслушването, имаше го и при предишните правителства, но сега се увеличи.

Съдиите, които отказват разрешение за СРС са малко, отказите са редки, защото не може да се провери същността на фактологията в искането за СРС, обясни Миленов.

Към момента в ДАНС не се работи по крупни дела, завърши той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5159 |28.01.2011 Й. Фандъкова: Работим; няма магически пръчки . 14| 8501 |26.01.2011 Още един от ДАНС пропя за Танов . 11| 5493 |25.01.2011 ДАНС проверява ходжа за подбудителство към тероризъм . 17| 6126 |25.01.2011 Ексагент на ДАНС атакува Цветанов за СРС-тата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads