Реклама / Ads
16| 5542 |18.03.2013 НОВИНИ

Н. Милошев: Калинките трябва да бъдат поставени на местата им

.
Николай Милошев
Поне 20 г. трябва да минат, за да започнат децата ни да ни превъзхождат интелектуално. Държавата вече е наясно какво пропуснахме, обясни служебният министър.
 

Надявам се, че няма да има земетресение в МОНМ, заяви по БНТ служебният министър на образованието и науката проф. Николай Милошев. Може би най-сериозната, чисто оперативна задача е да проведем изпитите на учениците, така че те да дадат най-доброто от себе си, а родителите да се притесняват по-малко. Цялата гилдия трябва да получи финансова глътка въздух в рамките на 1 милиард за следващите 6 години чрез оперативната програма, обясни той.

Ние подготвяме човешкият капитал на нацията и няма дом, който по някакъв начин да не е свързан с нашето министерство, каза Милошев. Вече всички го разбираме и нататък трябва да вложим усилия в това. Той разказа, че от малък е бил запознат с проблемите на учителите, защото майка му била учителка цял живот.

Ако искаме да имаме бъдеще за децата и да имаме качествено образовани деца, трябва да обърнем повече внимание на образованието и обучението, препоръча Милошев. Трябва да научим децата да мислят, не да наизустяват, това е процес. Така ще дойдем до момента, в който след 20 години децата ще започнат да ни превъзхождат в интелектуално отношение, добави той.

Учителят от Пловдив очевидно е бил по-игрив и по-танцувален, но и неговите началници вероятно са провели по-крути мерки. Може да се намери разумен компромис. Това е форма на урок, каза министърът по казуса с учителя от Пловдив, който беше уволнен заради Харлем шейк, който танцувал с учениците си.

Това, което натрупахме след 1989 г. , е тотално негативна тенденция, но обществото и държавата вече са наясно какво пропуснахме, обясни Милошев. Калинките трябва да бъдат поставени на местата им. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5068 |14.03.2013 Проф. Н. Петров: 7-8 години й трябват на здравната реформа . 22| 6721 |28.02.2013 Красимир Велчев: Може би аз трябва да си отида от ПГ на ГЕРБ . 5| 6404 |28.02.2013 Мартин Димитров: Монополите трябва да видят, че има държава . 29| 5830 |23.02.2013 Л. Павлова: Трябва да дундуркаме чуждите инвеститори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads