Реклама / Ads
34| 5052 |08.04.2011 НОВИНИ

О. Минчев: Трайков защити националния интерес

.
Огнян Минчев
Драматично и в ущърб на националните интереси ще бъде, ако Трайчо Трайков подаде оставка или бъде уволнен от тази позиция.Според мен, заобикалянето на Трайков не може да стане без знанието на Бойко Борисов и на Симеон Дянков.
 
Бих искал да започна с това, че филмът „Белене” не е оригинален, а е прожекция на стари ленти. През май 1995 година имаше заседание пак на българо-руската междуправителствена комисия и там зад гърба на вицепремиера Кирил Цочев, беше подпъхнат Никита Шервашидзе, за да подпише отдаването на българската газова инфраструктура на Русия, на „Газпром”, обясни О. Минчев в ефира на Нова тв.

Тогава Цочев беше принуден да подаде оставка, в смисъл в израз на това, че неговата отговорност беше подмината. Подаде оставка. Тогава премиерът, Жан Виденов, спаси българската газова инфраструктура. Просто отказа да направи това, което Андрей Луканов беше подготвил чрез дружеството между „Мултигруп” и „Газпром” „Топенерджи”, каза политологът.

Според Минчев би било драматично и в ущърб на националните интереси ако Трайчо Трайков подаде оставка или бъде уволнен от тази позиция. Просто, защото взимам повод от заглавието на вашата рубрика, той не изглежда нито герой, в никакъв случай не и предател. Аз не го познавам лично добре. Това, което е впечатлението ми от него е, че е един отговорен човек, добър професионалист, той има позиция, има професионална позиция, има лична отговорност. Социализиран е като професионалист в нормите на европейския корпоративен бизнес и бандитските методи на правене на бизнес в постсъветското пространство, явно са му чужди, а може би го и дразнят, каза той.

Според мен, заобикалянето на Трайков не може да стане без знанието на Бойко Борисов и на Симеон Дянков. Поне тези двама души са били в основата на заобикалянето на Трайчо Трайков, което е унизително, ако става дума за ресорен министър, прецени Минчев.

Струва ми се, че в България все още политическата система не е такава, каквато е в Русия и подобно споразумение, подписано по подобен унизителен за страната начин, между другото и тихомълком, няма как да бъде скрито. Информацията за него и за начина, по който е било подписано, така или иначе щеше да стигне до обществото. Аз мисля, че Трайчо Трайков заслужава адмирации. Заслужава адмирации за това, защото той защити националния интерес, каза още Минчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5460 |08.04.2011 Буреносни облаци се завихрят над главите на Тр. Трайков, Н. Караджова и М. Найденов . 27| 5616 |07.04.2011 РЗС: Трайков е единственият мъж в мутренско-ченгеджийски кабинет . 7| 4480 |07.04.2011 Изслушват Трайков в НС днес или утре . 11| 5650 |07.04.2011 П. Димитров: Вкараха Трайков в капан, за да го махнат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads