Реклама / Ads
5| 4605 |10.05.2017 НОВИНИ

Министър Нанков: Издигнах се до министър като кадър на ГЕРБ

.
Приоритет ще бъде поддържането на вече изградените магистрали и изграждането на нови. Нашите претенции са за пълен 4-годишен мандат. Длъжен съм да оправдая доверието, което ми е възложено.
 
Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Магистрала "Струма" е основен приоритет. Лот 3.2 ще бъде изграден, въпреки че сме много закъснели. Убеден съм, че ако форсираме нещата, строителството може да започне през 2019 г. и да завърши през 2023 г.

 

 Ще бъде разширено платното от Кресна към Симитли, обясни Нанков. Третокласните пътища са в много лошо състояние. Една от причините за това е липсата на пари - има недостиг на 670 млн. лв. на годишна база за поддръжка на съществуващата инфраструктур, заяви регионалният министър.

 

 По думите му паралелно трябва да бъдат въведени тол такси за тежкотоварни автомобили и електронни винетки за леки автомобили. Това трябваше да стартира през 2016 г., но постъпиха осем жалби. Има голямо лоби против внедряването на тол таксите, но това е справедлив модел. И общественият, и държавният интерес е свързан с въвеждането на тол таксите, подчерта Нанков.

 

Той уточни, че срокът за внедряване на системата е 19 месеца. Сметката за това колко пари ще постъпват още не е направена, но грубо с 500 млн. лв повече ще са приходите в пътната агенция годишно. С тези пари може да бъде изграден магистрален участък колкото този на Кресненското дефиле или да се извърши рехабилитация на няколко хиляди километра републиканска пътна мрежа, каза още Николай Нанков.

Нанков призна, че е е станал много млад обласетен управител на Ловеч - на 24 години. Призна също, че това било възможно, защото е бил активист на ГЕРБ. Кариерата му се развила бурно като партиен кадър, но той полагал големи усилия. Заяви също, че и безпартийни можели да направят кариера, ака много искали да постигнат целите си.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 18570 |09.05.2017 Кумицата на Цветанов – зам.-министър на спорта . 1| 3946 |09.05.2017 Привикват в следствието ексвъншния министър Даниел Митов, готвят му обвинение . 5| 10453 |08.05.2017 Здравният министър проф. Петров се заема с монопола на Здравната каса . 2| 8640 |08.05.2017 Румен Петков: Министър Радев получи тежко наследство от Бъчварова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads