Реклама / Ads
4| 5304 |01.02.2010 НОВИНИ

Мир и разбирателство между Дондуков 1 и Дондуков 2

.
Първите мъже в държавата Източник: Вяра Йовева
Президентът Георги Първанов наложи вето върху Закона за отбраната и въоръжените сили и върху Закона за събранията, митингите и манифестациите. Решението му стана ясно след днешната среща със синдикатите и премиера Бойко Борисов.
 

Държавният глава смята, че в Закона за отбраната правомощията му са ограничени, проблемен е предвиденият срок за изплащане на обезщетение на освободените от работа военнослужещи, както и да остане възможността военните да купуват жилища от фонда на министерството.

„Аз смятам, че срокът трябва да се запази, особено в условията на икономическа криза.", препоръча президентът. От изявлението му стана ясно, че по тези спорни моменти той се е разбрал с премиера и синдикатите.
Така наречената зона за сигурност пък се е оказала проблематична в Закона за събранията, митингите и манифестациите. Консенсусното решение според Първанов е тази зона да не е по-малко от 5 и не повече от 20 м.
Държавният глава отрече да има конфликт и проблем в отношенията между Дондуков 1 и Дондуков 2, напротив даже имал сходни позиции с премиера.

„Няма проблем, защото и министър председателят споделя сходни позиции", заяви държавният глава.
Бойко Борисов също потвърди, че има разбиране по всички теми с президента. Той обясни,че още 20 метра ще е зоната за сигурност около президентството при митинги и демнострации, а общините ще трябва да уведомяват за проявите в срок от 48, а не предвидените сега 72 часа, каза Борисов.

Бойко Борисов се спря и на коментираната през последните дни здравна реформа. Според него здравният министър продължава обиколките из страната за разясняване на реформата, а така излизали наяве фиктивни договори, както и други злоупотреби в медицинските заведения. Той потвърди, че това е начинът да се прави реформа в този сектор, а пътят бил правилен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5077 |27.01.2010 Ваканционна "война" за чужди езици между деца и родители . 8| 4410 |06.12.2009 Заражда се напрежение между лекари и министър Нанев . 14| 5247 |03.12.2009 Борисов защити „милиона” на Първанов, но конфликтът между тях оставал . 17| 5029 |27.11.2009 Между Първанов и правителството има работно напрежение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads