Реклама / Ads
5| 7526 |31.01.2014 НОВИНИ

Мира Радева със сходни резултати на "Алфа Рисърч"

.
Аз също имам изследване, което е направено в същия период, в който и изследването на „Алфа Рисърч”. Не желая обаче да публикувам резултати, защото се използват единствено за създаване на обществени скандали. Имам много колеги, които са подобно настроени. Тези постоянни препирни свалят рязко доверието от социолозите.
 

Това коментира социологът Мира Радева от МБМД в предаването „Лице в лице” по бТВ. Правя изследвания, които се използват за лична консумация, заяви Радева. Нейното изследване в общи линии е потвърдило резултатите, изнесени и от „Алфа Рисърч”.

 

„Аз по принцип имам вяра в изследванията и изпитвам уважение към професионализма на колегите от „Алфа Рисърч" и дори понякога да сме имали различни резултати, те не са се различавали драстично".


„Досега не съм наблюдавала такава тотална ресигнация спрямо политиците и политическата класа. Има тотално неверие сред хората и липсва каквато и да е институция, която да има поне малко повече обединителна и положителна роля в обществото", добави Радева. Според нея това е краят на тази фасадна демокрация.

Никога не съм виждала подобен срив на всички обществени авторитети. Някой някъде е заложил този капан – всички да бъдат омаскарени. От подобна ситуация биха могли да печелят само тези, които си разменят кеша под масата, убедена е социоложката.

Аз бих следила процесите около АБВ до евроизборите, добави тя. Според нея обаче има два аспекта в ситуацията. От една страна БСП е известна със своята дисциплина и подобни скандали като този по-скоро биха сплотили електората на партията. На второ място тя отбеляза, че я смущава фактът, че в крайна сметка Първанов е доста дълго в политическия живот и не е някаква нова фигура.

Според нея избирателната активност е на изключително ниски нива и каквито и предположения за предстоящите евроизбори да се правят, ще са много относителни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5193 |30.01.2014 Бобева: Кабинетът ще реформира бизнес средата . 12| 5158 |19.01.2014 Овчаров: Перверзно е да правиш Борисов реанимиран сподвижник на „Белене” . 1| 4987 |09.01.2014 Медийният съюз предлага свой текст за фотографирането и филмирането . 1| 5183 |17.12.2013 КНСБ алармира тристранката за сатъра в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads