Реклама / Ads
19| 5270 |12.03.2011 НОВИНИ

Т. Младенов: На 1 април започват преговорите със социалните партньори

.
Тотю Младенов
Безработицата през февруари е 9,78% - колкото е била и през януари 2011 г. Най-много безработни има в Североизточна и в Северозападна България. правителството прави специален план за съживяването на Северозападна България – Враца, Монтана и Видин.
 

Това съобщи министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов при откриването на трудова борса "Европейски ден на труда" в София, предаде БТА.

Подобна борса се организира за четвърта поредна година и по думите на Младенов се превръща в значим за България форум.

Безработицата за втори пореден месец е на такива равнища. Най-много безработни има в Североизточна и в Северозападна България, и в отделни общини на Югозападна България, обясни още социалният министър. Той припомни, че правителството прави специален план за съживяването на Северозападна България – Враца, Монтана и Видин. "Всички министри са впрегнати в правенето на такива инфраструктурни проекти и бъдещи инвестиции в тези райони", каза министърът. Той смята, че това е правилният път. Младенов заяви, че от днес започват преговори със синдикатите и работодателите по отношение на компенсирането на доходите във връзка с покачването на цените на горивата и хранителните продукти. "Това е много важно. Нека да видим какви са възможностите, много важни са разчетите на Министерството на финансите, които ще бъдат направени, защото всички тези индексации трябва да бъдат правени много внимателно, за да не се наруши цялостната финансова дисциплина на държавата", посочи Младенов. Той каза, че на 1 април започват преговорите със социалните партньори и обясни още, че най-оптимистичният вариант за евентуална индексация на доходите е от 1 юли. "Един социален министър винаги трябва да е оптимист", това каза Младенов по повод изявленията на Дянков за това, че социалният министър е оптимист, че има пари в бюджета за евентуално увеличение на минималната работна заплата.

Директорът на Агенцията по заетостта Росица Стелянова посочи, че в сектор "търговия" има най-голяма динамика на заетостта, а най-много обявени свободни работни места има в секторите транспорт, туризъм и селско стопанство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5282 |08.03.2011 Н.Младенов: Няма връщане назад за Кадафи . 13| 5322 |06.03.2011 Н. Младенов: Ще изпълним всички изисквания за Шенген . 1| 5213 |02.03.2011 Младенов: Все още няма военна интервенция срещу Либия . 6| 5792 |24.02.2011 Младенов: Миналото прави Турция "фактор" в Близкия Изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads