Реклама / Ads
7| 4769 |26.11.2009 НОВИНИ

Н. Младенов: Ще увеличим контингента в Афганистан

.
министър Н. Младенов Източник: Вяра Йовева
Това ще стане, ако се намерят пари. Розовите БМВ-та седят някъде паркиране в гаража, обясни министърът, който не е ходил в казарма, но е учил военни науки. Поне 3 сигнала имало до прокуратурата във връзка с бившия му колега Н. Цонев.
 

В БА заплатите са с около 30% по-високи от тези в други области на администрацията
, затова би трябвало военнослужащите да се научат, че трябва даработят на едно място, обяви по НТВ министър Н. Младенов.

Трябва да се намерят пари за мисиите зад граница. Ако има увеличение в една мисия, трябва да има съкращаване в друга, каза министърът и посочи, че точно в това се състои работата на военните. Ако за отбрана бюджетът е 1млд 300 бюджет, едва 100 млн отиват за мисиите, но чрез тях армията става съвместима със съюзниците ни в НАТО. Военно-полева болница е била готвена за изпращане, но се оказало, че поддръжката й е скъпа и трябва да се намери начин за подялба на тази издръжка със съюзниците ни от НАТО. Ако България не участва в операцията в Афганистан, тази заплаха ще дойде по-скоро до нашите граници.

Възможно е увеличаване на контингента ни в Афганистан, обяви министърът.

Армията ни в момента не е модерна
, призна Младенов. Глупаво е да се говори, че жените в армията не можело да се къпят ежедневно, това са дебелашки шеги.

Розовите БМВ-та седят някъде паркиране в гаража, може би ще ги продадем, може би ще ги пребоядисаме, обясни министърът. Проблемът не е в поръчката на колите, а в това, че някой от служителите надолу е решил да се натегне и ги е пребоядисал. Младенов отказа да съобщи името на този човек, който имал доста по-сериозни проблеми с бюджета и Закона.

Аз съм изпратил поне 3 сигнала до прокуратурата във връзка с бившия министър на отбраната Н. Цонев, доколкото знам, се работи по два от тях, добави още Младенов.

Не ми пречи това, че не съм ходил в казарма
, призна министърът, който обаче бил завършил военни науки в Лондон.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4847 |25.11.2009 Т. Младенов: Парите за пенсии - свеж ресурс за икономиката . 10| 4729 |17.09.2009 Т. Младенов: Да се изравни пенсионната възраст на жени и мъже . 1| 5128 |26.08.2009 Тотю Младенов: Заплатите не отиват във фризера . 12| 4544 |10.07.2009 Н. Младенов: Ревизираме дипломатическите назначения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads