Реклама / Ads
6| 3076 |15.04.2021 НОВИНИ

Мустафа Карадайъ: Трябва ни решение, което изключва партиен кабинет

.
Мустафа Карадайъ
Трябва пластично управленско решение, което изключва чисто партийни кабинети. Това заяви пред депутатите на 45-ия парламент председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.
 

Изборите отминаха, сега предстои трудното. Вече казахме, че разчитаме вота на българските избиратели като ясно изразено желание за промяна – промяна, с която да спрем омразата, противопоставянето, арогантността и агресията, да възстановим политическата нормалност чрез диалог да направим рестарт на държавността, посочи Карадайъ.

 

Едновременно с това обаче българските гражданини не дадоха мандат за правителство на трите основни партии. Някои разчитат това като знак за нови избори. Може, ние от ДПС сме готови за избори веднага. От гледна на държавата обаче нещата не стоят точно така. България се намира в ситуация от няколко кртизи – пандемична, институционална, икономическа. Ако прибавим към тях и политическа, ще сбъркаме сериозоно. Трябва да започне възстановяване на диалога, заяви той.

 

Смятаме, че макар и трудно, този процес на възстановяване на държавността може да започне още от 45-тото Народно събрание чрез възстаноявване на диалога. Сега е времето да върнем властта в българския парламент, както повелява Конституцията. ДПС от 4 г. призовава основните политически сили да работят за развитието на страната. Съставянето на кабинет може да постави началото на процеса на възстаноявване на нормалността. ДПС би подкрепило правителство на трите нови сили в парламента при следните условия: план за излизане от пандемичната криза, нова ускорена ваксинационна програма, по-ефективни икономически и социални мерки в помощ на българските граждани, изготвяне и приемане на програма за възстановяване и устойчивост, да започнат разговори с консенсус на програмата за ускорено икономическо развитие на страната, достойно членство на страната в евроатлантическите структури, посочи Карадайъ.

 

Изборите показаха, че е неоходимо ново начало, нов модел на управление, нов модел на отношение, нов подход към решаване на проблемите, посочи той.

 

Той заяви, че ДПС плътно ще следва замисъла на суверена и няма да гласува за някоя партия, ако не е документирано, че тази власт има ясна програма, с точно оказани средства, цели и срокове за реализация.

 

Нека извлечем всички възможни ползи от тази конфигурация на Народното събрание. Време е за решителни промени, нека ги направим, каза още той.

 

Днес трябва да кажем ясно - няма да позволим да се рушат демокрацията и парламетаризма. Призоваваме от днес да започне възстановяване на демокрацията и нормалността в политиката,  завърши Карадайъ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3181 |14.04.2021 Акад. Дроздстой Стоянов: Трябва да се положат усилия към завръщане към цивилизационната норма на свободния човек . 5| 3573 |14.04.2021 Адв. Велислав Величков: Еееех, Даниел Митов, защо ти трябваше да го играеш герберска каска в загубена битка още на млади години?! . 16| 4837 |14.04.2021 Менда Стоянова: Трябва обновление в редиците на ГЕРБ, но вождът Борисов да си остане . 3| 3161 |13.04.2021 Експерт: България трябва да представи Плана за възстановяване до 30 април

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads