Реклама / Ads
4| 3123 |15.02.2023 НОВИНИ

МВнР: Отдаваме почит на Украйна. Защитаваме правото ѝ да реши собственото си бъдеще!

.
Министерството на външните работи публикува в социалната мрежа Фейсбук своя позиция, че ще продължи своята подкрепа за всички украински граждани: ”Отдаваме почит на Украйна и нейния народ за смелостта и жертвите в защитата на неотменимото им право да решават собственото си бъдеще!”
 

Министерството на външните работи изрази своята ясна позиция в подкрепа на Украйна на фона на изказванията на президента Радев, който прокарва прокремълска пропаганда чрез своите изказвания. Вчера той нападна изключително остро Демократична България и Продължаваме Промяната заради изявленията им, че в следващия парламент ще работят за отстраняването на държавния глава чрез импийчмънт с мотива, че той спира изпращането на оръжие и помощ за Украйна.

 

"Партиите на войната нека спечелят изборите, нека съставят правителство, нека поемат отговорност за решението българската армия да предаде оръжие на Украйна. Хора, които не разбират нищо от военно дело, правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация, които те не могат да контролират. Войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение, тя въвлича всички нас", обяви Радев.

 

Позицията на МВнР е достойна за уважение, тъй като тя е срещу прокремълските послания на част от българските политици. Включително и на президента Радев, който вместо да бъде в ролята на обединител на нацията, за съжаление демонстрира максимата "разделяй и владей". Недопустимо е Радев да взима страна по време на предизборна кампания.

 

Позицията на МВнР е своеобразен акт на достойнство и се противопоставя на подмяната срещу цивилизационния ни избор да сме част от демократични свят и Европа, който отстоява ценността на всеки живот и правото на свободна воля. Недопустимо е да се подкрепя насилника в тази ситуация чрез политическо "снишаване" и малодушие, каквото демонстрират част от българските политици. Това е липса на всякакво държавническо отношение и граничи с предателство.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3178 |10.02.2023 Православната църква почита Св. мъченица Валентина и св. Харалампий Магнезийски (Чуминден) . 0| 3091 |07.02.2023 МВнР: Още един българин е в неизвестност след труса в Турция . 0| 2969 |06.02.2023 МВнР: Няма данни за пострадали българи при земетресението в Турция . 1| 3067 |05.02.2023 Почитаме Св. мъченица Агатия, черпят Добри и Добра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads