Реклама / Ads
38| 5316 |26.07.2010 НОВИНИ

МВР преби невинно семейство, предлага им пари да мълчат

.
4-ма цивилни полицаи са пребили невинно семейство в кърджалйския квартал „Възрожденци”. Наказателната акция станала в петък вечерта, 23 юли, но до днес е била крита от МВР.
 

Служителите на ОДП – Кърджали провеждали операция по задържането на местен сутеньор, работещ като таксиметров шофьор.

"Към 11,30 ч. на вратата на дома ни се почука и когато съпругът ми отвори в апартамента нахлуха 4-ма въоръжени мъже", разказа днес пред журналисти потърпевшата Айсел Мустафова.

Тя успяла да се заключи в една от стаите и започнала да чука по стената, за да привлече вниманието на съседите си. "Помислих, че в дома ни са нахлули бандити", обясни Айсел. Тя виждала профилите на въоръжените мъже през стъклото на вратата. Те повалили съпруга й на пода и му поставили белезници. 20-годишната им дъщеря Шерин пък била блъсната и паднала, а племеникът им, гостенин от Турция, който в това време спял, бил изхвърлен от леглото.

"Едва когато на помощ пристигнаха съседите мъжете с оръжие казаха, че са от полицията и че провеждат акция. Поисках да ми покажат прокурорското решение за влизането в дома ни, а те отговориха, че имат, но не го извадиха", разказа съпругата.

Тя помолила полицаите да се представят. Двама от тях се легитимирали като Георги Георгиев и Красимир Спиров, но другите им колеги отказали да си кажат имената.
По-късно полицаите отвели съпруга Сабахатин Мустафов и синът им Кадир в полицията, а жена му завела дъщерята и племенника на преглед в болницата.

Часове след силовия инцидент съпругата Айсел разбрала от МВР, че апартаментът им е атакуван по погрешка. Оказало се, че акцията е била насочена срещу сводник, на когото синът на малтретираното семейство, се обадил по-рано, за да извика такси. Малко след това задържаните по погрешка кърджалийци били пуснати, а полицаите, за да замажат скандала предложили на семейството пари, ако се съгласят да не пускат жалба, разказаха потърпевшите.

„Няма да оставим този инцидент така, не може невинни хора да се малтретират, от удара дъщеря ни е с рана на главата, изпаднала е в стрес. Ще сезираме всички институции, ще си търсим правата в съда”, закани се майката.

Тя и съпругът и Къдир са бивши служители на МВР и сега недоумяват, че колегите им могат да действат така грубо, безпардонно и незаконно.

Комисар Тодор Терзиев, директор на ОДП-Кърджали съобщи, че получили жалбата и вече е разпоредил проверка, която да изясни всички твърдения на засегнатите, но отказа повече коментари.

Според източници на Frognews.bg на среща с депутати от ДПС, ръководството на кърджалийското МВР е признало гафа вчера, а днес с инцидента народен представител е запознал лично и министър Цветанов. Вицепремиерът проявил разбиране и обещал експресна проверка от Инспектората на министерството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5217 |21.07.2010 "Атака" предлага спешен ремонт на НПК . 22| 7585 |12.07.2010 Доц. Петров лично пребивал жертвите си . 2| 4858 |22.06.2010 Мъж преби пишман крадци . 11| 5238 |18.06.2010 Станишев с "амнезия", не помни да е предлагал Първанов за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads