Реклама / Ads
67| 10215 |05.02.2013 НОВИНИ

Наблюдавали Борисов заради Живков и Сакскобургготски

.
Наблюдавали са ме, защото охранявах Симеон Сакскобургготски и Тодор Живков. Това каза Бойко Борисов във връзка с делото за оперативно наблюдение „Буда", образувано през 1997 г. от Централната служба за борба с организираната престъпност.
 

Премиерът коментира, че е бил оперативно интересен заради хората, които е пазил. Ако бях агент, и ако аз съм могъл да помогна на службите, само щеше да ми е приятно да го споделя. Обаче, целта е да ни изкарат всички маскари, коментира пред журналисти Борисов, цитиран от Фокус.

По думите на министър-председателят Иван Костов и Атанас Атанасов "ги тресеше такава треска дали царят ще се яви на избори, или само така ще си идва и ще си ходи, че имаше зверски натиск да разберат за това".

"Понеже с Киро Радев се познавахме, с покойния Рангел Геровски, в БОП-а тогава работеше като оперативен офицер, бях му ръководител на дипломната работа в пожарната. Познавах тези момчета тогава, търсеха да намерят някакъв контакт, за да разберат, защото аз ги возех - в колата бяхме аз и Тодор Живков, аз и царят, пътуваме с часове, с дни, дали нещо не съм разбрал, дали ще се явява, или не. Викан съм тогава и в ресторант Олимп - най-приятелски, така кажи. Това, което са направили, мога да ви го спретна на всички, които стоите днес тука. Когато дойдат след един месец при теб и кажат "искаш ли да си агент", ти кажеш „не", те го свалят на отчет и вчера БОП-а този документ показа.

На влизане за заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност при президента премиерът даде обяснение и откъде идва названието „Буда" - по думите му това е било името на следствието по случая с взривяването на джипа на тогавашната му приятелка Цветелина Бориславова през 1997 г.

Логичен е въпросът - откъде идва „Буда"? Знаете, за съжаление, че тогава ми се случи едно нещастие - 1997 г., когато взривиха на Цветелина джипа. Това дело се казва „Буда". В това дело има три изречения отдолу, в които пише, че тя живее на семейни начала с Бойко Методиев Борисов - шеф на фирма "Ипон". И понеже знаете, че делата се кръщават, тогава някой решава така да го кръсти. Сега вече целта е да бъдем всички маскари - в смисъл и Борисов бил агент. Буда... Аз съм православен, знаете, друг Господ, друг Бог", коментира премиерът.

На въпрос - защо сега излизат тези информации, Борисов заяви: „Защото няма какво да правят, изборите идват. Не помните ли какво правеха Бриго Аспарухов и Татяна Дончева преди избори, компроматите, които излизаха?”

На всички е ясно, че щом така ме атакуват, много интереси съм нарушил, заяви премиерът. „Това показва цялата организирана схема за дискредитация, която искат да ми направят, но няма как да я направят. Ако има 0.00001% вярно в това, което говори опозицията, вярвайте ми, президентът Барак Обама няма да ме посреща с военни почести, канцлерът Меркел няма да ме посреща с военни почести, няма всички директори на най-големите в света служби, когато идват в България, да дават най-добрата оценка за мене като полицай, няма да имам ордените на Испания, на Франция за полицейските си дейности", коментира Бойко Борисов.

Борисов индиректно свърза провала на референдума за АЕЦ „Белене" с момента на атаките спрямо него чрез ваденето на документи. Той не пожела да назове дали Румен Петков или някой друг стои зад скандала, но направи уговорката, че той само изрежда факти, а те са, че е срещу АЕЦ „Белене" и е станал моторът на проекта „Набуко".

Премиерът обясни още, че въпросният офицер, който свързват с него - Младен Георгиев, се връща в МВР на работа, когато министър е Румен Петков, а премиер Сергей Станишев. Бойко Борисов припомни и изчезналите доклади на предшественика му, които той оповести. Премиерът посочи, че ако не бе ги обявил публично, след време те щяха да бъдат извадени срещу соцлидера и да му извоюват поне 10 години затвор.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 82| 8508 |05.02.2013 Битката между Алексей Петров и Бойко Борисов не е приключила . 126| 6652 |04.02.2013 Б. Борисов за Буда: Пълни глупости! . 55| 5740 |03.02.2013 Борисов: Закъснели сме с 22 години . 106| 7488 |02.02.2013 Борисов: Не се ли работи, пари няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads