Реклама / Ads
0| 2767 |03.06.2023 НОВИНИ

Над 290 души загинаха при чудовищна влакова катастрофа в Индия

.
Индия
Около 290 души са загинали, а над 900 са ранени при ужасяваща влакова катастрофа в Индия, съобщи БГНЕС. Челният сблъсък между два пътнически влака е станал около 19:00 ч. местно време (13:30 ч. по Гринуич) вчера в окръг Баласор, в щата Одиша, на около 1600 км северозападно от Делхи. Главният секретар на щата Прадип Джена обяви в ”Туитър”, че се очаква броят на жертвите да се увеличи. Това е най-смъртоносната в страната от над десетилетие.
 

На мястото на инцидента в Одиша са извикани над 200 линейки и са мобилизирани 100 допълнителни лекари, освен 80-те, които първоначално са пристигнали там. Телевизионни кадри показват как край останките от двата влака лежат десетки тела, покрити с бели платна.

 

Катастрофата е станала между Howrah Superfast Express, пътуващ от Бангалор до Хаура, Западна Бенгалия и Coromandel Express, който е пътувал от Калкута до Ченай. До момента няма ясна картина на случилото се. Властите предоставят противоречиви данни за това кой влак първо е дерайлирал и се е сблъскал с другия. В момента тече разследване на инцидента. Има дори съобщения, че в катастрофата е участвал и товарен влак, което е предположено и от Прадип Джена, но до момента няма потвърждение.

 

До момента най-вероятната версия е, че първоначално са дерайлирали между 10 и 12 вагона от единия влак, като част от тях са се озовали в насрещната линия, където в тях се е ударил другият влак, от който два или три вагона също са излезли от релсите.

В спасителната акция са се включили още стотици служители на пожарната и полицията, както и обучени кучета. Стотици хора са се явили пред правителствена болница в Соро, щата Одиша, за да дарят кръв.

 

Индийските железници са прословути, че са интензивно използвани (на ден пътуват над 13 млн. души), както и със своята остаряла инфраструктура.

Тела на жертви от влаковата катастрофа в окръг Баласор са наредени преди да бъдат извозени.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2824 |29.05.2023 Трагедия в Италия: 4-ма души загинаха след преобръщане на туристическа лодка в езеро . 0| 4509 |17.05.2023 Мощна стихия в Италия: 9 души загинаха заради наводненията, а хиляди бяха евакуирани . 0| 2535 |15.05.2023 Жестока катастрофа в Мексико: Поне 26 души загинаха . 1| 2683 |13.05.2023 Шести ден протести на бул. ”Сливница”, където загинаха Явор и Ани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads