Реклама / Ads
0| 4603 |09.04.2009 НОВИНИ

Над 30 % е спадът на пътниците в автобусния транспорт

.
Превозвачите в общинската и областната мрежа не регистират чак такъв спад. Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Над 30 % е спадът на пътниците в автобусния транспорт заради кризата през първите три месеца на годината спрямо същия период от 2008 г, каза Ивайло Константинов, управител на фирма „Юнион Ивкони".
 
По всички линии на републиканската пътна мрежа има спад на пътниците, съобщи "Фокус".

След намаляването на броя на пътниците, цените на билетите са паднали с между 5 и 25 % при различните фирми. Докато през първото тримесечие на миналата година цената на билета по линията София - Варна е била 32 лв., днес тя вече е 24 лв., каза Ивайло Константинов. Повечето по-големи фирми въобще не се борят за печалба, а за оценяване, допълни той.

По думите му стотици малки пътнически превозвачи вече са фалирали. Става дума за фирми с до пет автобуса. "Това са такива фирми, които много не се забелязват - става дума за малки фирми с до два-три до пет автобуса, за които думата "фалит" не се възприема буквално. Те просто спират да работят и чакат по-добри времена. За мен това обаче е фалит", каза той.

Превозвачите в общинската и областната мрежа не регистират чак такъв спад.
"Резултатите показват, че колкото по-близо е съответното място, толкова по-малка е перспектива да има спад на пътниците.

Ако примерно спадът е 30 % по линията София - Варна, по линията Пловдив - Асеновград е не повече от 5-6 до 8 %", каза още управителят на фирма „Юнион Ивкони".

Само по-прагматичните и предвидливи превозвачи ще оцелеят в условията на криза.
"Трябва да знаеш как да разходваш фирмения си бюджет и как да го формираш. Истината е, че има един финансов ресурс на пазара от постъпления от продажби, който за съжаление е силно свит и ние това го очаквахме да се случи.

Още през миналата година през октомври направихме една инициатива - "Да пропътуваме през кризата", заради която предоставихме намаления до 40 % на много клиенти. Така че се опитваме да се вместим в този свит вече бюджет", коментира Ивайло Константинов.

Неговата фирма е предвидила кризата и спадът на пътниците при нея е само 15 %. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4850 |09.04.2009 Шахта-убиец дебне минувачи под БФС . 1| 5285 |09.04.2009 Съживяват водата на специална лекция . 14| 4903 |09.04.2009 „Ред, законност и справедливост” със своя група в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads