Реклама / Ads
0| 4354 |08.04.2022 НОВИНИ

Четири деца са сред 39-те жертви при ракетния удар по железопътна гара в Украйна (18+)

.
Източник: Павло Кириленко
Повече от 30 души са убити след ракетна атака на гара в Украйна. Ранените са над 100. Информацията съобщи Държавната железопътна компания.
 

Според съобщението става дума за руски ракетен удар по гарата в Краматорск.

 

„Това е целенасочен удар по пътническата инфраструктура на железницата и жителите на град Краматорск“, уточни председателят на управителния съвет на JSC "Ukrzaliznytsia" Александър Камишин.


.

.
Снимка с дрон на гарата в Краматорск, Twitter

 

Междувременно шефът на областният управител в Донецк Павел Кириленко съобщи, че окупаторите са ударили станцията с квазибалистична ракета Искандер. „Полиция и спасители, работещи на място, съобщават за десетки загинали и ранени“, каза още Кириленко.

 

Хиляди хора са се намирали на станцията по време на ракетния удар, тъй като жителите на Донбас се евакуират в по-безопасни райони.


.
Twitter, "Украинская Правда"

 

Русия отрича да стои зад атаката. Според информацията в държавната РИА Новости гарата е била ударена от украински войски. 

 

Според РИА ракетите, с които е ударена гарата, са "Точка - У". Информацията е на щаба на териториалната отбрана на Донецката народна република. Тази остаряла съветска ракетна система не е на въоръжение в ДНР, ЛНР и Руската федерация. "Точка-У" е съветска тактическа ракетна система, способна да нанася удари на разстояние до 70 километра. Комплексът е в състояние да изстрелва ракети с конвенционални, ядрени и химически бойни глави.

 

Според представителството на ДНР към Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня, за 51 дни на ескалацията украински формирования са стреляли 1729 пъти по територията на републиката, като са изстреляли 19 401 боеприпаса от различен калибър, включително 24 ракети "Точка - У".

 

Според "Украинская правда" единствено руската страна разполага с ракети "Искандер", докато "Точка - У" са на разположение както на Москва, така и на Киев.

 

В Twitter бяха разпространени снимки на предполагаемата ракета. На нея се вижда надпис ""За детей" превод За децата.


.

.

 

 

По последна информация в резултат на атаката на гарата са загинали 35 възрастни и четири деца. Това съобщи във Фейсбук представителят на Службата за сигурност на Украйна Артем Дехтяренко, цитиран от УНИАН.

 

"Рашисти стреляха по жп гарата в Краматорск. 39 загинали, включително 4 деца", каза той. 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3173 |08.04.2022 Две жертви при нападение в Тел Авив . 0| 2836 |07.04.2022 Австрия гони четирима руски дипломати . 0| 3156 |07.04.2022 Шейн Матю, снайперист: В Буча видях деца с простреляни глави . 0| 3331 |06.04.2022 Тежка катастрофа с камион на въоръжените сили. Има жертви и ранени

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads