Реклама / Ads
3| 5765 |08.02.2017 НОВИНИ

Над половин милион столичани под гнета на Топлофикация

.
Леденият ужас в столицата продължава. Продължават и лъжите, манипулациите и шикалкавенето на Топлофикация – София. От неделя стотици хиляди семейства са без парно и топла вода. В същото време от дружеството непрекъснато съобщават противоречиви информации.
 
Твърди се, че топлото е пуснато в някои части на кварталите и отделни улици. После било изклюючено поради нови аварии, а са захранени други части на града.

Телефоните ни прегряха от възмутени столичани, които се оплакват, че казаното от Топлофикация не отговаря на истината. Ако хората дължат дори само стотинки, Топлофикация ги преследва в съда, където претендира и често печели суми стотици пъти над дължимите. Когато самата Топлофикация не изпълнява задълженията си, тя дава някакви мъгляви обяснения, прикрива информация и дава абсурдни обещания. Това заяви Мая Манолова, национален омбудсман, по Нова тв. Все едно човек да не си е купил хляб, а собственикът на хлебарницата да казва великодушно, че няма да му удържа пари за този некупен хляб, допълни тя.

 

Клиентите на Топлофикация са гневни заради лъжите и неяснотите около аварията и сроковете за завършване на ремонта. В информационните блокове на медиите Топлофикация твърди, че нещата са решени, за да избегне 48-часовия срок, заради кото абонатите могът да търсят правата си в съда. Повечето от тези половин столичани обаче нямат парно и топла вода от неделя, което отдавна е прескочило страховия срок за дружеството.

В мрежите се появиха призиви за протести и санкции срещу Топлофикация – София, както и срещу кмета Йорданка Фандъкова, която след появата на проблема, се скри и не дава никакви оляснения за кошмарната ситуация.

Четвърти ден близо половин милион жители на кварталите „Младост” 1, 1-а, 2, 3 и 4, Студентски град, части от „Дружба”, „Слатина”, „Лозенец”, „Дървеница”, части от „Дружба”, „Мусагеница” и др. живеят в условия на ледников период и без топла вода. В понеделник рано сутринта от предприятието и Столична община съобщиха, че голямата авария е оправена и проблемът е решен. Информацията се оказа пълна лъжа. В сряда хиляди семейства продължават да мръзнат и да търсят алтернативи за оцеляване. Въпреки многобройните сигнали на граждани, че парно и топла вода няма, от Топлофикация – София продължават да манипулират, че нещата се оправят, но има проблеми само по високите етажи. Въпреки това няма да има топлоподаване още 48 часа...

 

Има ли институции и механизми, които да принудят Топлофикация да си свърши работата и да отстрани авариите. Да плати компенсации за студените дни и нощи на стотиците хиляди столичани и да спре да лъже и манипулира, питат граждани, които звънят в редакцията на Фрог нюз.

 

Ако не си платим сметките или ги забавим, Топлофикация – София моментално ни дава на съд. Фирмата е похарчила милиони да обучава юристи как да съдят гражданите. Какви са правата на потерпевшите обаче, когато Топлофикация – София се гаври с тях? – питат хората.  Много от тях допълват, че Топлофикация е и сред най-големите замърсители на въздуха в София, заради което градът е в Топ-10 на черния списък за най-опасни места за живеене в света. Фандъкова пак мълчи...

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3711 |07.02.2017 ”Топлофикация” не казва докога столичани ще зъзнат . 3| 4039 |06.02.2017 Топлофикация и общината се подиграват с 200 000 столичани . 2| 3876 |01.02.2017 Половината американци одобряват указите на Тръмп за имигрантите . 4| 5187 |31.01.2017 За три години: ЦИК пръсна милиони, но не купи машини за гласуване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads