Реклама / Ads
11| 8761 |27.11.2009 НОВИНИ

Надежда Нейнски: Мартин Димитров е единствената алтернатива в СДС

.
Надежда Нейнски Източник: Вяра Йовева
Мартин Димитров успя да се справи с редица сериозни проблеми, включително с борбата за регистрация на изборите. Няма причина да не остане лидер на СДС. Партията е като българския футболен отбор - има много звезди, но липсва екип. Надявам се всички досегашни лидери на СДС да подкрепят Мартин Димитров в неделя!
 

Това заяви евродепутатът Надежда Нейнски пред Frognews.bg дни преди избора за нов председател на СДС на 29-ти ноември. Нейнски не вижда смисъл в смяната на досегашния лидер на СДС Мартин Димитров. Тя е категорична, че именно Димитров е символ на смяната в поколенията, за което тя безспорно има заслуга като бивш шеф на сините. Нейнски припомни, че Мартин Димитров е бил втори след нея в листата на СДС в София през 2005 година, а в последствие е провел много сериозна битка за собственото си утвърждаване, минавайки през сериозни политически изпитания.

Евродепутатът е на мнение, че СДС трябва да се обедини час по-скоро, а не да постъпва като националния ни отбор по футбол – с много звезди, но с липсващ екип. Тя призова всички досегашни лидери на партията да застанат зад кандидатурата на Димитров и да създадат силен екип, с който да се работи в името на Съединените демократични сили. Нейнски припомни, че партията е минала през много сериозни изпитания на последните парламентарни избори. „Беше направен опит и отвън, и отвътре СДС да не се регистрира на парламентарните избори. Мартин Димитров успя обаче да устои на целия този натиск и да съумее да постигне така важната регистрация. Когато един човек е показал воля и кураж, не виждам смисъл той да бъде сменен.”, заяви Нейнски.

Тя се надява, че няма да се стигне до сътресения в СДС след евентуалното избиране на Мартин Димитров отново за председател и призова „конкурентите” към мъдрост и приемане на резултатите, каквито и да са те. „Няма човек, който да е преминавал през сериозни политически битки и изпитания и да няма своите критици или да не допуска слабости. За мен е важно, че онова, което той направи, включително и създаването на проекта „Синята коалиция” беше успешно, защото много пъти се постави под съмнение дали СДС не се обезличава по този начин. За мен това е абсолютно нелепо да се твърди, при положение, че СДС има 2 пъти повече депутати от ДСБ в парламента, както и евродепутат. Така че единственото, което може да постави под съмнение идентичността на партията е самата партия, т.е. вътрешните сражения. Нека да има битка, но да се приемат честно резултатите и да има консолидация около лидера.”, заяви Надежда Нейнски.

„Логично е във всяка политическа сила да има различни интереси, хора, които не винаги са почтени в своите намерения, хора с различни виждания. С това не бива да се драматизира. СДС не прави изключения. Лобита или както искате ги наречете има във всички политически сили.”, коментира Нейнски. Тя посъветва Мартин Димитров да продължи в същия дух с кураж и самочувствие, тъй като за нея той е човекът, който е показал, че не е зависим от икономически интереси и „независимо от младостта си, има волята да води политическата сила към промяна, за да може тя да се превърне в обществена подкрепа. Моят съвет към него е да продължи принципно и напред, а подкрепата сама ще дойде!”, каза още евродепутатът от СДС Надежда Нейнски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5110 |26.11.2009 Социолозите категорични: М. Димитров без конкуренция в СДС . 2| 4775 |23.11.2009 Има надежда за бюджета на бългaрското кино . 10| 9822 |21.11.2009 Взимала ли е пари от Доктора ексговорителката на ДАНС Зоя Димитрова? . 5| 4586 |18.11.2009 Френският съд претоварен за Мартин Борилски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads