Реклама / Ads
44| 5284 |18.05.2013 НОВИНИ

Надежда Нейнски не вижда причина за касиране на изборите

.
Надежда Нейнски Източник: Булфото
Дискредитиране на демокрацията – така лидерът на „Синьо единство” Надежда Нейнски определи протеклата преди 12 май предизборна кампания, пълна преди всичко с компромати.
 

Според синия политик именно тази „нечестна игра” е довела до радикализиране на гражданите, което пък от своя страна е довело до „нарояването” на множество малки партии, както и до силната подкрепа на националистически формации като „Атака” и НФСБ.

Надежда Нейнски подкрепи мнението на повечето представители на различни институции у нас, според които няма основание за касиране на вота. Съставянето на работещ и „приличен” кабинет към този момент обаче е „история с неизвестен край”, подчерта синята дама пред бТВ.

„Никой не знае колко голям компромис ще се наложи да направят политическите сили в парламента. Най-важното обаче не е това, не е дори фигурата на премиера, а какво е мнозинството, което ще гарантира този кабинет, кой ще носи отговорността. Това мнозинство трябва да бъде много ясно – трябва да се види онази пресечна точка между партиите, особено между „Атака” и ДПС”, посочи Надежда Нейнски.

По думите й не е сериозно една личност – соченият за бъдещ премиер Пламен Орешарски, да се възприема като решение на всички проблеми или обединител на всички противоречиви въпроси в програмите на отделните партии. „Орешарски бе нает от БСП от редиците на сините. Той няма как да е ожединител най-вече заради това, която казах – не е важен министър-председателят, а мнозинството, което управлява и доколко то е легитимно и стабилно” каза още лидерът на една от сините формации в страната.

Според Нейнски „десницата няма как да се погребе” – просто хората очаквали процес на консолидация преди изборите. Ръководствата на десните партии обаче не успели да намерят формулата на обединение преди вота – затова й резултатите им били толкова разочароващи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 7025 |15.05.2013 Кошлуков разкрива: Костов нарече Надежда "патка" . 14| 5537 |14.05.2013 Кристалина Георгиева предвижда експертно правителство . 14| 8171 |20.04.2013 Райков: Където медиите виждат скандал, аз виждам демокрация . 100| 7167 |10.04.2013 Костов поискал над 1 млн. лв. от Нейнски за участие в изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads