Реклама / Ads
0| 2948 |25.02.2022 НОВИНИ

Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива. Последваха нови реакции от света

.
Атаката в Киев
Най-малко 137 украинци загинаха от началото на руската офанзива, заяви днес президентът на Украйна Володимир Зеленски, предаде Франс прес.
 

"137 герои, наши съграждани" загубиха живота си, съобщи украинският лидер във видеообръщение, публикувано на сайта на украинското президентство.

 

Убеден съм, че руският президент Владимир Путин се опитва да свали украинското правителство, заяви по телевизия Ей Би Си държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, предаде ДПА.Той  поясни, че планът на Русия е да изложи Киев на опасност.

 

Франция ще ускори разполагането на свои войници в Румъния, заяви френският президент Еманюел Макрон след извънредна среща на лидерите на ЕС в Брюксел, която бе посветена на събитията в Украйна, предаде Франс прес.


Решението на Франция е свързано с руската офанзива срещу Украйна. "Франция ще продължи в пълна степен да изпълнява ролята си за гарантиране на сигурността на съюзниците в НАТО. Ние ще изпратим в Естония нов контингент в рамките на засиленото военно присъствие и ще ускорим участието си в патрулирането на небето над Балтийския регион от март. Ще ускорим и разполагането на свои сили в Румъния", изтъкна френският лидер.

 

Япония ще въведе допълнителни санкции срещу Русия, които ще бъдат насочени срещу финансови институции и срещу износа на стоки, използвани във военната индустрия, съобщи днес японският премиер Фумио Кишида, предаде Ройтерс.


Решението за допълнителните санкции е взето във връзка с офанзивата на Русия срещу Украйна. Кишида каза на пресконференция, че Токио ще насочи санкциите си срещу руски финансови институции и отделни хора, като мерките ще бъдат наложени веднага. Освен това Япония ще спре износа за Русия на стоки, които могат да бъдат използвани във военната индустрия, като например полупроводниците.

 

Японското правителство обяви за новите санкции, след като нови санкции срещу Русия бяха въведени и от Вашингтон във връзка с действията на руските сили в Украйна.

 

За бедната на ресурси Япония кризата най-вероятно ще донесе увеличение на цените на горивата, отбелязва Ройтерс. Премиерът Кишида изтъкна, че Япония ще направи всичко възможно, за да ограничи негативните последици за собствената си икономика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3514 |24.02.2022 Гореща точка: Украйна. 57 убити и над 150 ранени в украинци в първия ден на конфликта . 2| 3003 |24.02.2022 Украински военен самолет се разби близо до Киев, най-малко петима са загинали . 6| 3559 |24.02.2022 Журналистът Чавдар Стефанов: Цинизъм, руското министерство успокоии украинците, че ударите им са много точни . 23| 3041 |21.02.2022 САЩ: Русия има списъци на украинци, които да бъдат убити

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads